Clinton, Trump’ı 12 puan geçti

Son yapılan kamuoyu yoklamaları Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump için hiç de iyi gözükmüyor.

Clinton, Trump’ı 12 puan geçti

Washington Post ve ABC'nin yaptığı son ankette Demokrat Parti'nin muhtemel başkan adayı Hillary Clinton'a destek yüzde 51'e yükselirken, Trump ise yüzde 39'da kaldı. Aradaki fark ise 12 puan oldu.

Yapılan ankete göre seçmenlerin üçte ikisi Trump'ın ABD Başkanı olmak için yeterli meziyetlere sahip olmadığını düşünüyor.

Trump'ın son dönemde yaptığı açıklamalar sonrası parti içinde yaşadığı destek kaybı, ayrıca söylemlerinde kadınları, azınlıkları ve Müslümanları aşağılamasının düşüşün nedenleri olarak ortaya çıkıyor.

Clinton'ın email skandalı ile ilgili sorulara verdiği cevapların da ABD halkının çok hoşuna gitmediği ankette görüldü.

Araştırmaya katılanların yüzde 56'sı Trump'ın inandıkları siyasi görüşe karşı olduğunu, yüzde 64 başkanlık için yeterli olmadığını, yüzde 56 ise gereken vasıflara sahip olmadığını belirtti. Kendisini Cumhuriyetçi Partili ya da cumhuriyetçilere yakın bağımsız olarak nitelendiren kişilerin üçte biri ünlü iş adamını Beyaz Saray için yeterli görmediklerini belirtirken, yüzde 18'lik bir kısım ise Trump'ın inandıkları siyasi fikirleri taşımadığını ifade ediyor.

Ankete katılanların yüzde 56'sı 8 yıllık Barack Obama döneminden sonra ülkeyi yeni bir yöne doğru götürecek lider istediğini açıkladı.

1001 kişi ile 20 – 23 Haziran tarihleri arasında yapılan anketin yanılma payının yüzde 3,5 olduğu belirtildi.
<< Önceki Haber Clinton, Trump’ı 12 puan geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER