Cizre'de emzikli bebek ve dedesi katledildi

Sokağa çıkma yasağında iki haftaya yaklaşan Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün akşam henüz yaşını doldurmamış bir bebek ve onu hastaneye götürmeye çalışan dedesi öldürüldü.

Cizre'de emzikli bebek ve dedesi katledildi

Olay Cizre’nin Sur Mahallesi'nde dün gece meydana geldi. Cihan Haber Ajansı’na konuşan bebeğin amcası Abdurrahman İnce, olayı şöyle anlattı:
“Dün gece saat 21.30 civarındaydı. Babamlarla birlikteydik. Babamın evi iki katlıdır. Yatma zamanı gelmişti, çocukların yatması gerektiğini söyledik. Bebeğin annesi ile halası bebeği alıp aşağı kata indiler. İndikleri merdivenler dışarıdan gözüküyor. Kadınlar bebekle aşağıya inerken silah sesi geldi. Hepimiz ayaklandık. 3 aylık bebeğimiz halasının kucağındaydı. Yanına gittiğimizde halası ‘bize ateş ettiler’ dedi. Halasının kucağındaki 3 aylık bebek göğsünden vurulmuş, kanı halasının üzerine sıçramıştı. O sırada bütün aile çığlıklara boğuldu. Ne yapacağımızı bilemedik. Hepimiz çocuk öldü zannettik. 5 dakika sonra bebek ağlayınca yaşadığını fark ettik ve 112‘yi aradık. Bize ‘polisi arayın, güvenliği sağlasınlar o zaman biz de geliriz’ dediler. 155’i aradık ‘yaralımız var’ dedik, ‘tamam’ dediler götürebilirsiniz. Babam, bebeğin annesi ve babası ellerinde beyaz bayraklarla bebeği ambulansa götürmek için yola çıktı. Ambulansa varmadan ateş açıldı. Gelen mermiler bebeğe, annesine ve babama isabet etti. Bebek orada vefat ederken babam ve bebeğin annesi hastaneye kaldırıldı. Oradan da Adana Devlet Hastanesi’ne sevk edildiler. Babam bu sabah saatlerinde vefat etti. Bebeğinin annesinin tedavisi devam ediyor.”

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 12 gündür devam ediyor. 

MERAL BEBEK VE DEDESİ İLÇEDE SON 10 GÜNDE ÖLDÜRÜLEN 19 VE 20. SİVİL

Meral bebeğin Cizre'de son 10 günde hayatını kaybeden 19'uncu sivil olduğu belirtilirken hayatını kaybeden bebeğin boynunda emzikli fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu. Dedesinin hayatını kaybetmesiyle bu sayı 20'ye çıktı

ÖRGÜTÜN ŞEHİR İÇİNE İNMESİNE GÖZ YUMANLAR SORUMLU

Katil ya da katillerin kim olduğunun bulunmasını isteyen vatandaşlar, çözüm sürecini toparlanma ve yığınak için kullanan ve buna yetkililerin göz yumduğu terör örgütüyle mücadele etmenin artık zorlaştığını, şehirlere inen çatışmalar sebebiyle sivillerin zarar gördüğünü ifade ediyor.
<< Önceki Haber Cizre'de emzikli bebek ve dedesi katledildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER