Cizre esnafı sokağa çıkma yasağından büyük zarar gördü


Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı devam ederken, yaşanan çatışmalar sebebiyle esnaf ekonomik anlamda çökmüş durumda. Binlerce esnaf kepenk kapatırken kalanlar da günü siftah yapmadan bitiriyor. Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, yaşanan olaylardan dolayı yaklaşık 300 bin dolarlık ihracat kaybı söz konusu olduğunu söyledi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık'tan itibaren başlatılan operasyonlar 11 Şubat'ta son buldu. İlçede sokağa çıkma yasağı ise 65. günü geride bırakırken, ilçe esnafı zor durumda kaldı. Yaşanan süreçten dolayı, ihracat ve nakliye sektöründe büyük kayıplar yaşadıklarını ifade eden Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, bu durumun ülke ekonomisini çok büyük sıkıntılara soktuğunu söyledi. Çağlı, şöyle konuştu:

"Devam eden olumsuz süreçten dolayı firma sahiplerinin ve binlerce insanın bu sektörde çalışıyor olmasını göz önünde bulundurarak gerekli adımların biran önce atılması gerekiyor. Esnaf kadar ihracatçı da nakliyeci de sıkıntı yaşıyor. Burada yaşayan insanlar hangi sektörde çalışıyor olursa olsun bu olaylardan dolayı zarar etti. Bölgemizde ihracatçı, nakliyeci, hizmet ve ticari sektörler adeta can çekişiyor. Nakliyecilik yapan firmalarımızın hemen hemen tamamı bitmiş ve dağılmış durumda. Devam eden olumsuz süreçten dolayı bu firma sahiplerinin ve binlerce insanın bu sektörde çalışıyor olmasını göz önünde bulundurarak gerekli adımlar biran önce atılması gerekir. Burada esnaf, tüccar, nakliyeci ve bu sektörlerin hepsi aynı sıkıntıları yaşıyor. Esnaf kadar ihracatçı da nakliyeci de sıkıntı yaşadı. Burada yaşayan insanlar hangi sektörde çalışıyor olursa olsun bu olaylardan dolayı zarar etti. Bu olayların bir an önce son bulması ve insanlarımızın da zararlarının karşılanmasını istiyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Cizre esnafı sokağa çıkma yasağından büyük zarar gördü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER