Cizre'de 10 yaşında ölen Cemile TBMM gündeminde


CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde 10 yaşındaki Cemile'nin hayatını kaybetmesini TBMM gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Tanrıkulu, "Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde çatışmalar sırasında evleri yüksek bir noktada olan ve patlama ile silah seslerini duyup ne olup bittiğini anlamak için kapının önüne çıkıp bakan Çağırga ailesine birden ateş edilmeye başlandığı, avluya kaçtıkları, ancak 10 yaşındaki Cemile'nin kurşunlara hedef olduğu haberleri basına yansımıştı. Anne Emine Çağırga, yaşadıkları o anı, 'Öldüğüne bir türlü inanamıyordum. Dedim çocuktur, belki kalbi durmuştur. Sabaha kadar her 10 dakikada bir nefesini kontrol ettim. Belki yaşıyordur diye Cemile'yi o gece koynumda yatırdım. Sabah ellerine kına sürdüm. Sonra kızımın bedenini kokmasın diye dondurucuda muhafaza ettim. Hayatta hiçbir şey bundan daha acı olamaz.' şeklinde ifade etmiştir." izahında bulundu.

CHP'li Tanrıkulu, bu bağlamda Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:
"Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde 10 yaşındaki Cemile'nin hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa, akıbeti nedir?

Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde 10 yaşındaki Cemile'nin hayatını kaybetmesi olayı nasıl gerçekleşmiştir?

Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde 10 yaşındaki Cemile'nin hayatını kaybetmesi olayının failleri kimlerdir?

Cemile'nin hayatını kaybettikten sonra ailesi tarafından 3 gün boyunca buzdolabında bekletilmek zorunda kalması Cizre'de insan hakları ihlallerinin somut göstergesi değil midir?

Hayatını kaybeden Cemile'nin ailesi tarafından 3 gün boyunca buzdolabında saklanmak zorunda kalması hükümetin Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini hiçe sayan politikasının bir sonucu mudur?

Cizre ilçesinde yapılan operasyonlarda 22 masum insanın öldürüldüğü iddiası doğru mudur?

Sokağa çıkma yasakları bölgedeki insanları göçe zorlamanın yeni yöntemi midir?"
CİHAN
<< Önceki Haber Cizre'de 10 yaşında ölen Cemile TBMM gündeminde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER