Çin'de borsa çakıldı

ABD Başkanı Donald Trump'ın açtığı ticaret savaşında ağır yara alan Çin'de borsa endeksleri sert düştü. Borsada olup bitenler hükümetin ralliyi yavaşlatmak istediğinin bir işareti olarak görüldü. İhracat ve ithalatın beklentileri karşılamaması düşüşte etkili oldu.

SHABER3.COM

Dünya ekonomisinde yavaşlama beklentileri hisse senedi piyasalarını da etkiliyor. Çin'de Şanghay Borsası 8 Mart ile biten haftayı yüzde 4,4 düşüşle 3 bin puanın altında kapandı. 

People's Insurance Company of China A grubu hisseleri yüzde 10 düştü. Citic Securities Co. müşterilerine hisselerin aşırı değerli olduğunu ve gelecek yıla kadar yüzde 50'den fazla düşeceğini belirterek sat tavsiyesinde bulundu. 


Şanghay Borsası 2018 yılı ekim ayından sonraki en düşük seviyeye geriledi. 8 Mart'ta günlük düşüş yüzde 5'e yaklaştı. 

İHRACAT VE İTHALAT BEKLENTİYİ KARŞILAMADI

Borsada olup bitenler hükümetin ralliyi yavaşlatmak istediğinin bir işareti olarak görüldü. İhracat ve ithalatın beklentileri karşılamaması düşüşte etkili oldu.

Longwin Investment Management'ta Fon Yöneticisi olan Yang Wei hisse senedi piyasalarının aşırı ısındığını belirterek, "Düzenleyiciler daha sakin bir boğa piyasası görmek istiyor, çılgın bir boğa piyasası görmek istemiyor." dedi. 

Bloomberg’in haberine göre Çin borsaları bu sene 8 hafta değer kazanarak tüm dünya borsalarından iyi performans göstermişti. 

RİSK İŞTAHI ARTMIŞTI

Hükümetin ekonomik büyümeye odaklanması, yeni düzenlemeler ve ABD ile ilişkilere dair iyimserlik yatırımcı güvenini artırmıştı. Risk iştahındaki artış ChiNext, Şanghay, Shenzhen ve CSI 300 endekslerinin boğa piyasasına girmesine sebep olmuştu.
 
Boğa piyasası (bullish market), "piyasanın yükseliş eğiliminde olduğu, fiyatların gelecekte iyimser bir ortamda seyredeceği ve yatırımcıların satıştan ziyade alıma geçtiği dönem" şeklinde tanımlanıyor. 

<< Önceki Haber Çin'de borsa çakıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER