Çin'den Ankara'daki bombalı saldırıya şiddetli kınama geldi


Çin, Ankara'da dün meydana gelen bombalı terör saldırısını şiddetle kınadı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, dün yaptığı yazılı açıklamada, Çin'in her türlü terör saldırısının karşısında olduğunu söyledi.

Hua açıklamasında, Çin'in Türkiye ve diğer ülkelerin dünyada güvenlik ve istikrarı korumak için harcadığı çabaları desteklediğini kaydetti.

ÇİN'İN UÇAK GEMİSİ SURİYE'DE İDDİALARI YALANLANDI

Öte yandan, Çin Komünist Partisi'nin yayın organlarından Global Times gazetesine konuşan Çin donanmasında kaptan ve Donanma Çalışmaları Araştırma Enstitüsü kıdemli uzmanı Zhang Junshe, daha önce medyada çıkan ve Çin'in uçak gemisi Liaoning'in Suriye'de bulunduğu veya bu ülkeye gitmek için yolda olduğu iddialarını yalanladı. Zhang, söz konusu haberlerin saf dedikodu olduğunu vurguladı. Zhang daha önce de Çin'in Suriye'ye askeri danışman ekibi göndereceği iddialarını yalanlamıştı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Hua Chunying, geçen gün Cihan Haber Ajansı'nın konuyla ilgili sorusuna verdiği cevapta da Çin'in, Suriye'ye Rusya'nın operasyonuna destek için savaş uçağı ya da uçak gemisi gönderdiği veya göndereceği konusunda bir bilgisi olmadığını söylemişti. CİHAN
<< Önceki Haber Çin'den Ankara'daki bombalı saldırıya şiddetli kınama geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER