Çilek kokulu çileğe dikkat!

Çileklere çilek kokulu sprey sıkan pazarcı pes dedirtti.

Çilek kokulu çileğe dikkat!

Halk sağlığını tehlikeye sokacak gıda satışlarına yönelik denetimlerini sıklaştıran İzmir'in Karşıyaka Belediyesi zabıtalarıyla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, Bostanlı Pazaryeri'nde bir satıcının, çileklerin üzerine “çilek kokulu sprey” sıktığını tespit etti. 

El koyulan yaklaşık 200 kg. çilek imha edilirken pazarcı hakkında kanuni işlem başlatıldı. Ele geçirilen kimyevi madde ise İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü laboratuvarına gönderilerek incelemeye alındı. Tahlil raporlarına göre savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı ve cezai işlem uygulanacağı ifade edildi. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yaptığı açıklamada, “İnsan sağlığını tehlikeye sokacak her türlü girişimin karşısındayız. Çileğe koku vermek adına, kaynağı bilinmeyen bir kimyasalın çileklerin üzerine sıkılması kabul edilemez bir durum. Denetimler sonucunda ortaya çıkardığımız bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız ve asla taviz vermeyeceğiz.” dedi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de, “Halkımızın sağlığı, bizim için her şeyden önemli. Böylesine hassas bir konuda kararlı adımlar atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Halkı kandıranlar ve sağlığını tehlikeye atanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak.” açıklamasında bulundu.
<< Önceki Haber Çilek kokulu çileğe dikkat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER