Cihan-Sen: İktidar ve muhalefet seçim sonuçlarını iyi okumalı

Cihan-Sen: İktidar ve muhalefet seçim sonuçlarını iyi okumalı

Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan-Sen) Genel Başkan Naci Haliloğlu, seçim sonuçlarına ilişkin, "7 Haziran seçimlerindeki mesajı algılayamayan iktidar ve muhalefetin, son seçimde elde edilen sonuçları iyi okumaları gerekir." dedi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Naci Haliloğlu, 7 Haziran seçimlerinin devamı niteliğinde olan bir seçimin geride bırakıldığını belirterek, "Halkımız yaşanan 5 aylık yönetim boşluğunun ardından yeniden sandık başına gitti ve tercihini yaptı. Her seçimde olduğu gibi 1 Kasım seçiminde de halkın verdiği mesajları iktidar ve muhalefetin iyi anlaması gerektiği kanaatindeyiz. 7 Haziran'da AK Parti ve muhalefetin algılamadığı mesajı bu kez iyi okumaları gerekir." şeklinde konuştu.

"KUTUPLAŞMA BİTSİN"

Cihan-Sen Genel Başkanı Haliloğlu, şunları söyledi: "Bu çerçevede, 7 Haziran seçimlerinde yaklaşık 9 puan kaybeden AK Parti'ye halk bu imkanı yeniden verdi. Halkımız, siyasi partilerin koalisyonla bir araya gelemeyeceğini görünce tercihini bu yönde kullandı. Herkes, bu sonuca saygılı olmalıdır. Millet, öncelikle uzun süredir kutuplaşma, ötekileştirme ve düşmanlaştırma politikalarına son verilmesini istedi. Kısacası, demokrasi ve hukuk uygulansın." dedi.

"KAMU ÇALIŞANLARI FİŞLEME ENDİŞESİ TAŞIMASIN"

Türkiye'deki çatışmalı ve kutuplaştırıcı siyasetten ne yazık ki toplumun tüm kesimleri olumsuz etkilendi, etkileniyor. Bunların başında ise kamu çalışanları geliyor. Çalışanlar inanç, mezhep, meşrep ve kökenlerine göre bir ayırıma tabi tutuluyor, fişlemelere maruz kalıyor. Yeni dönemde kamu çalışanları başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri kurulacak hükümetten, ötekileştirmenin ve ayrımcılığın yapılmamasını, liyakat esasına dayalı hareket edilmesini ve çalışma barışını tehdit eden uygulamaların son bulmasını bekliyor."

"İSTİKRAR TOPLUMSAL BARIŞ İLE OLUR"

İstikrar için tek parti iktidarının bir şans olduğuna dikkat çeken Haliloğlu, "Ancak istikrar sadece tek parti yönetimi ile sağlanamaz. İstikrarın en önemli unsuru toplumsal barıştır. Toplumsal barışın sağlanamadığı yerde iktidar ne kadar güçlü olursa olsun istikrarın sağlanamayacağının altını çizmek istiyoruz. Yeni Hükumet bu anlamda yeni bir sayfa açmalı ve toplumun tüm kesimlerini kucaklamalıdır.
Demokrasilerde insanların can ve mal güvenliğinin sağlanması esastır. Can ve mal güvenliğinin olmadığı bir yerde demokrasinden bahsetmek mümkün değil. Bunun için demokrasinin ve hukukun uygulanması lazım. Yani Adalet duygusunun yeniden tesis edilmesi şart. Bunun için ülkemizdeki kötü uygulamalardan bir an önce vazgeçilmeli, daha ileri adımlar için reformlara süratle ağırlık verilmelidir." dedi.

"TÜRKİYE'NİN ENERJİSİ BOŞA HARCANMAMALI"

Haliloğlu, Türkiye'nin içeride ve dışarıda çok büyük sorunları olduğunu belirterek, "Millet hizmet bekliyor. Kısır iç çekişmelerle zaman kaybedilmemeli. Uzun süredir gerilim ve gerginliklerden tedirgin olan halkımız sözünü söyledi. İktidar başta olmak üzere herkesin bundan ders alması gerekir. Bu çerçevede seçimden çıkan sonuçların ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ederiz." ifadesini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan-Sen: İktidar ve muhalefet seçim sonuçlarını iyi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER