Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Vakıf Katılım Bankası açılış törenine katılacak. (14.00-İstanbul)

POLİTİKA

- TBMM Genel Kurulu'nda bütçenin tümü üzerine görüşmelere başlanacak. Hükümet adına yapılacak sunuş konuşmasının ardından AK Parti, CHP, MHP, HDP siyasi parti grupları adına konuşma yapılacak. Parti grupları adına parti genel başkanlarının konuşma yapması bekleniyor. (Ankara)

- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, İzmir'de Ak Ocaklar Teşkilatı tarafından düzenlenen, 'Her yönü ile başkanlık sistemi' konulu toplantıya konuşmacı olarak katılacak. (17.00-İzmir)

- CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek. (10.30-İstanbul)

- HDP MYK, Selahattin Demirtaş başkanlığında genel merkezde toplanacak. (10.00-Ankara)

- BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci, Hocalı katliamını anma programına katılacak. (09.30-Ankara)

- MHP'de genel başkan adayı Meral Akşener, Denizli'nin Çal ilçesi belediyesini ziyaret edecek. (11.00-Denizli)

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bakanlık merkez birimleri ve ilgili kuruluşların birim amirlerinin katılımları ile yapılacak Bakanlık Koordinasyon Toplantısı'na ve Bölgesel Genişletilmiş Bakanlık Koordinasyon Toplantısı'na katılacak. (09.30-14.30-Trabzon)

EKONOMİ

- TÜİK, 2015 yılı 4'üncü çeyrek Sanayi İşgücü Girdi Endeksi'ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TÜİK, 2015 yılı 4'üncü çeyrek 'Ticaret ve Hizmet Endeksleri'ni açıklayacak.(10.00-Ankara)

- TCMB, 2016 yılı Ocak ayına ilişkin 'Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi' verilerini açıklayacak (10.00-Ankara)

DÜNYA

- İran'da Şura Meclisi ve Uzmanlar Meclisi için genel seçimler yapılacak. (Tahran)

- Hocalı Katliamı'nın 24. yıldönümünde yapılan anma törenleri takip ediliyor.

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununa çözüm bulma amaçlı müzakereler çerçevesinde bir araya gelecek. (Lefkoşa-Ara Bölge)

- Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfattah Al Sisi resmi temaslarda bulunmak üzere Kazakistan'a gidecek. (Astana)

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Arap Birliği üyeleri ile Moskova'da bir araya gelecek. (Moskova)

- Kosova Meclisi'nin cumhurbaşkanını seçmek üzere toplanması bekleniyor. (Priştine)

- İrlanda'da Temsilciler Meclisi seçimi yapılacak. (Dublin)

GÜNCEL

- Çocuklara yönelik cinsel istismarda patlama: Adalet Bakanlığı verilerine göre, açılan dava sayısı yüzde 697 arttı. Resmî olmayan istatistikler Türkiye'de her 3 kız çocuğundan 1'inin ve her 5 erkek çocuğundan 1'inin cinsel istismara maruz kaldığını gösteriyor. (ÖZEL-Ankara)

- Diyarbakır'da şehit olan Astsubay Üstçavuş Burhan Kaplan'ın cenazesi, memleketi Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Ağırnas Mahallesi'nde toprağa verilecek. Cuma namazı sonrasında şehit için cenaze töreni düzenlenecek. (Kayseri)

- Önceki gün 88 yaşında vefat eden Mehmet Kırkıncı Hocaefendi'nin cenazesi, Narmanlı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'taki kardeşinin kabrinin yanında defnedilecek. (Erzurum)

- Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olmasıyla ilgili davaya Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.30-Manisa)

- İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 357 sanıklı askeri bilgi ve belge temin etme davasında karar açıklanacak. (10.00-İzmir)

- Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

- Dünya Tabipler Birliği, Point Hotel Barbaros'ta 'Savaş, Göç ve Sağlık: Hekimler Ne Yapmalı?' konulu sempozyum düzenleyecek. (09.00-İstanbul)

SPOR

- Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 23. Hafta açılış maçında Medipol Başakşehir ile Kayserispor karşı karşıya gelecek. (20.00-İstanbul)

- UEFA Avrupa Ligi'nde Son 16 Turu kura çekilişi İsviçre'nin Nyon şehrindeki UEFA Merkezi'nde çekilecek. (14.00-İsviçre)

- Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) 2016 yılı planlı faaliyetlerinden olan Paletli Yüzme Kulüpler Arası Gençler Türkiye Şampiyonası Bursa'da başlıyor. (10.00-Bursa)

- Süper Lig takımlarının 23. Hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER