Cihan Haber Ajansı Gündemi


POLİTİKA

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Dünya Turizm Fuarı kapanış oturumuna katılacak. (14.00- İstanbul)

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul milletvekili Gürsel Tekin'in oğlu Ulaş Tekin'in nikah törenine katılacak. (16.30- İstanbul)

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Televizyon Haberciliği Çalıştayı' ile Fatih Belediyesi ve AFAD tarafından Suriyeli sığınmacı çocukların ağız ve diş sağlığıyla ilgili düzenlenen programa katılacak. (10.00/19.30- İstanbul)

DÜNYA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu Kazakistan'da. Davutoğlu, Kazakistan başbakanı Karim Masimov ile görüşecek ve ardından Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından kabul edilecek. (Astana)

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'da, 'Gymnich' tipi AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılacak. (Amsterdam)

- Körfez ülkelerinden Bahreyn, Suudi Arabistan'la birlikte Suriye'de savaşması için asker göndermeye hazır olduklarını açıkladı. Gelişmeler takip ediliyor. (Riyad, Kahire)

- Suriye rejimi, Rus ve İran askerlerinin katliam yaptıkları gerekçesiyle on binlerce Suriyeli Türkiye'ye sığınmak için sınıra yürüyor. Gelişmeler takip edilecek.

- Tayvan'ın güney şehri Tainan'da 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde çok sayıda bina yıkıldı. Gelişmeler takip ediliyor. (Taipei)

GÜNCEL

- Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini gazeteciler Hasan Cemal ve Cengiz Çandar tutacak. (11.00- İstanbul)

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen J. Tğm. Abdulselam Özatak için önce Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda cenaze töreni yapılacak. Şehit Özatak'ın canezasi Durankaya Beldesi'nde toprağa verilecek. (Hakkari)

- Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çatışmalarda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı'nın cenazesi Trabzon'da toprağa verilecek. (Trabzon)

- Türkiye sınırına gelen Suriyelilerle ilgili gelişmeler takip edilecek. (Kilis)

- Gaziantep'te Yusuf Taş tarafından öldürülen 9 kişi ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Gaziantep)

- Sokağa çıkma yasağının bulunduğu ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

- Tüketici Dernekleri Federasyonu genel merkezinde ekmek zamlarına ilişkin basın toplantısı düzenlenecek. (11.00 - Ankara)

ÖZEL - Risale-i Nur'a yasak kalktı, basım başladı

Nisan 2014'ten beri bandrol engeliyle devlet tekeline alınan Risale-İ Nur'un basımı yeniden başladı. 666 gündür basılamadığı için piyasada açık olduğunu ifade eden Yeni Asya Satış ve Pazarlama Müdürü Cesim Aydın, "İlk olarak Sözler risalesiyle başladık. Matbaa 24 saat çalışıyor. Piyasadaki açıkları bu şekilde kapatacağız." dedi.

SPOR

- Süper Lig'de ve PTT 1. Lig'de 20. haftaya yarın oynanacak maçlarla devam edilecek.
Kayserispor - Mersin İdmanyurdu (13.30)
Bursaspor - Medipol Başakşehir (16.00)
Galatasaray - Torku Konyaspor (19.00)

PTT 1. LİG

1461 Trabzon - Altınordu (13.30)
Kardemir Karabükspor - Balıkesirspor (16.00)
Multigroup Alanyaspor - Alima Yeni Malatyaspor (18.30)

- Bursa'da devam eden 3 Bant Bilardo Dünya Kupası'nda son dünya şampiyonu Blomdahl ile son Türkiye Şampiyonu Semih Saygıner bugün karşı karşıya gelecek. (Bursa)

- Süper Lig'de Bursaspor evinde Medipol Başakşehir'i ağırlayacak. (16.00-Bursa)
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER