Cihan Haber Ajansı Gündemi


POLİTİKA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye konulu toplantı için İngiltere'ye gitti.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit Üsteğmen Uğur Taşçı'nın Sarıyer'de yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulunacak. Kılıçdaroğlu, iş adamı İbrahim Arıkan'ın Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak cenaze namazına katılacak. (13.00/15.00- İstanbul)

- Yeni Anayasa çalışmaları için oluşturulan Anayasa Mutabakat Komisyonu ilk toplantısı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında yapılacak. (10.00-Ankara)

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici genel merkezde basın toplantısı düzenleyecek. (10.00-Ankara)

EKONOMİ

- TÜİK, Aralık ayı Hayvansal Üretim istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Suriye Donörler Konferansı, Birleşmiş Milletler, İngiltere, Almanya, Kuveyt ve Norveç işbirliği ile İngiltere'nin başkenti Londra'da bugün yapılacak. Toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak. (Londra)

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Belçika'da Avrupa Türk Demokratlar Birliği Brüksel Temsilciliği'nin düzenleyeceği toplantıya katılacak. (Brüksel)

- Yemen'de, hükümet güçleri ile Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor. (Sana)

GÜNCEL

- Surda şehit olan Özel Harekat Polisi Mustafa Büyükpoyraz (52), memleketi Ankara'nın Hasanoğlan Mahallesi'nde ikindi namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanacak.

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, teröristlerle çıkan çatışma sonrasında yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin'in (25) naaşı, memleketi Zonguldak merkez ilçeye bağlı Elvanpazarcık beldesi Çalca Mahallesi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. (Zonguldak)

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Recep Aslan'ın cenazesi Mersin'de toprağa verilecek. (Mersin)

- Güvenlik gerekçesiyle Kayseri'de görülen ve 16 sanığın tutuksuz olarak yargılandığı terör örgütleri PKK ve Hizbullah'a üyelik davasının duruşması Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (Kayseri)

- DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği Bursa Bileşenleri Ekim Ankara Katliamı'na ilişkin Bursa Adalet Sarayı önünde kitlesel basın açıklaması yapacak. (12.00-Bursa)

- Osmanlı sultanlarından II. Murad'ın 5 asırlık vasiyeti gereği Bursa Müftülüğü tarafından okutulan Kur'an-ı Kerim'in hatim duası yapılacak. (10.00-Bursa)

- Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

- Halkevleri üyeleri, Ankara'da ulaşıma yapılan zamlara karşı ulaşım hakkı eylemi yapacak. (18.00-Ankara)

- Vefat Eden Arıkanlı Holding'in kurucusu iş adamı İbrahim Arıkan için Ulus'taki MEF okullarında tören düzenlenecek. Arıkan'ın cenazesi, Zincirlikuyu Camii'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek. (12.00/15.00- İstanbul)

ÖZEL - "Dolmabahçe görüşmesi önce çekildi; Erdoğan'a gösterildikten sonra yayına verildi.."

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dolmabahçe görüşmesine ilişkin dikkat çekici bir iddia ortaya attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe gibi bir toplantıdan 'haberim yoktu' demesini gerçekçi bulmadığını belirten Tanrıkulu, "Her şeyden haberi vardır kendisinin. Ben o toplantının canlı olduğunu biliyordum. Meğerse canlı değilmiş. Bir iki saat öncesinden çekilmiş, sonra yayına verilmiş. Öyle eminim ki; o görüntü de Erdoğan'a gösterilmiştir; 'senin itiraz edeceğin bir nokta var mı, yok mu' diye; o nedenle canlı yapılmamıştır." dedi.

SPOR

- Fenerbahçe, Süper Lig'in 20. haftasında konuk olacağı Antalyaspor maçının hazırlıklarına devam edecek. Sarı lacivertli ekip antrenmanın ardından da bu maç için Antalya'ya gidecek.

- Süper Lig'in 20. hafta maçında Bursaspor'a konuk olacak Medipol Başakşehir'de bu maçın hazırlıkları, yapılacak antrenmanla devam edecek. (11.30-İstanbul)

- Süper Lig takımlarının 20. hafta maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER