Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'yi Mabeyn Köşkü'nde kabul edecek. Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 'Asım'ın Neslinden Bir Usta Recep Tayyip Erdoğan' isimli programa katılacak. (14.00/19.30- İstanbul)

POLİTİKA

- CHP Ankara İl Başkanlığı 10. Olağan İl Kongresi yapılacak. (10.00-Ankara)

- Emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu: Muhalefetle 'yeni anayasa' görüşmeleri 7 Haziran'daki gibi bir oyundan ibaret. AKP, CHP'yi yine oyalayarak halka başkanlığı pazarlayacak. (ÖZEL)

DÜNYA

- Hint Okyanusu'nda 26 Aralık 2004'te yaşanan 9,1 büyüklüğündeki depremin oluşturduğu tsunamide hayatının kaybeben yaklaşık 230 bin kişi, felaketin 11.yılında anılacak.

- Kıbrıs'taki olası çözümde Türkiye verdiği suyu parayla satacak. (ÖZEL)

- KKTC'de koalisyon hükümetinin büyük ortaklarından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'den verilen suyla ilgili hükümetler arası bir kriz olmadığını ancak görüş farklılıkları olduğunu söyledi. (Lefkoşa)

GÜNCEL

- Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini; opera sanatçıları adına Cem Şenler, Basın Konseyi Genel Sekreteri Sevda Kalkan, Nesrin Nas, Ömer Şahin ve Arda Akın devralacak. (10.00- İstanbul)

- Gazeteciler, tutuklu olan meslektaşlarının serbest bırakılması için Beyoğlu Tünel Meydanı'nda bir araya gelip '30 adım eylemi' yapacak. (14.00- İstanbul)

- Ankara Kulübü Derneği; Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 96. yılı nedeniyle 'Kurtuluş ve kuruluş sürecinde Ankara" paneli düzenleyecek. (16.00-Ankara)

- Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği 2. Hamsi ve Horon Festivali düzenliyor. (11.00-Bursa)

- Sokağa çıkma yasağının olduğu ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır- Şırnak)

SPOR

Süper Lig'de 17. hafta 3 mücadele ile devam edecek.

Çaykur Rizespor - Medipol Başakşehir, Antalyaspor - Gaziantepspor, Kasımpaşa - Trabzonspor (14.00, 16.30, 19.00 Rize, Antalya, İstanbul)
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER