Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çırağan Sarayı'nda İstanbul yeni havalimanı proje finansmanı imza törenine katılacak. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla toplantı yapacak. (10.00-13.30-İstanbul-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Trabzon'da düzenlediği mitingte halka hitap edecek. (16-00-Trabzon)

POLİTİKA

- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'un Çarşamba, Tekkeköy, İlkadım, Atakum, Bafra ve Havza ilçelerini ziyaret edecek, Bafra ilçesinde vatandaşlara hitap edecek. (14.30-Samsun)

- Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Tuzla tarım işçilerini ziyaret edecek, Şirin Park Otel'de işadamlarıyla bir araya gelecek. Arap Alevileri ile de buluşacak olan Yüksekdağ, Yüreğir ve Çukurova halk buluşmalarını da katılacak. (11.00-15.00-16.30-18.00-19.30-Adana)

EKONOMİ

- Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, Dünya Standartlar Günü panelinde konuşacak. (14.00-Ankara)

- TÜİK, 2014 yılı Yenilik Araştırmasını açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TCMB, Ağustos ayı Kısa Vade Dış Borç istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Kraliçe Elizabet 'in davetlisi olarak İngiltere'yi ziyaret edecek. (Londra)

- NATO'nun yüksek görüş gücü tatbikatı 'Trident Juncture' İtalya'da hava gösterisi ile başlayacak. (Trapani)

- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Kudüs)

- Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava operasyonlarına ilişkin gelişmeler izleniyor. (Moskova)

GÜNCEL

- Tunceli'de yola döşenen el yapımı patlayıcının teröristlerce patlatılması sonucu kaldırıldıkları hastanede şehit olan Jandarma Kıdemli Astsubay Mehmet Şimşek ile Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez'in cenazelerinin, memleketlerinde toprağa verilmesi bekleniyor. (Afyonkarahisar-Kayseri)

- Özgürlük İçin Basın (ÖİB) 'Söz Gençlerde Projesi' açılışı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'in konuşmasıyla başlayacak. (10.00-Ankara)

- Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, 'Hukuk Kliniği' tanıtım etkinliğine katılacak. (14.30-Ankara)

- Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olmasıyla ilgili davaya, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.00-Manisa)

- Hayatını kaybeden ünlü sinemacı Memduh Ün için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Profesör Sami Şekeroğlu Sinema - TV Merkezi'nde anma töreni düzenlenecek. (11.00-İstanbul)

SPOR

- Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nda 8. hafta maçları Osmanlıspor FK - Medipol Başakşehir ve Mersin İdmanyurdu - Trabzonspor karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (20.00-Ankara-Mersin)

- PTT 1. Lig'de 8. hafta maçları Giresunspor - Yeni Malatyaspor müsabakasıyla tamamlanacak. (19.00-Giresun)

- Bu yıl 30. düzenlenecek olan Ahmet Cömert Boks Turnuvası'nın tanıtım toplantısı Topkapı, Cömertler Matbaacılık'ta yapılacak. (11.00-İstanbul)

- Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde eğitime muhtaç çocuklara destek için bir araya gelecekler. (13.00-İstanbul)

- Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında Galatasaray'a konuk olacak olan Portekiz temsilcisi Benfica İstanbul'a gelecek. (22.00-İstanbul)

- Türkiye Basketbol Süper Ligi ilk hafta maçında Galatasaray Odeabank ile Anadolu Efes Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek. (20.00-İstanbul) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER