Cihan Haber Ajansı Gündemi


POLİTİKA

- YAŞ toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Genelkurmay Karargahında başlayacak. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, toplantı öncesinde Anıtkabir'i ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'nda YAŞ üyelerine öğle yemeği verecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu, YAŞ üyelerine Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek. (10.00-11.10-12.30-20.00-Ankara)

- AK Parti-CHP koalisyon ön görüşme heyetleri 5. ve son toplantısını Ankara Palas'ta gerçekleştirecek. Toplantıya; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da katılacak. (14.00-Ankara)

EKONOMİ

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda (2016-17 yıllarını kapsayan 3. toplu iş sözleşmesi) görüşmeleri ilgili taraflar arasında başlayacak. (11.00-Ankara)

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bakanlıkta; Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi'nin hazırladığı 'Türkiye Enerji Raporu' tanıtımına katılacak. (11.00-Ankara)

- TÜİK, Temmuz ayı Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi ile Tüketici Fiyat Endeksi'ni (Enflasyon) açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Katar'ı ziyaret edecek.(Kahire)

- Uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

GÜNCEL

- ABD, İngiltere, Fransa, Hollanda, Suudi Arabistan, İsrail, Mısır, Katar gibi 40'a yakın ülkenin destek sağladığı koalisyon güçlerine bağlı uçakların, IŞİD operasyona katılmak için İncirlik'e gelmesi bekleniyor. (Adana)

- Adana ve Osmaniye'de hava sıcaklığının, şimdiye kadar yaşanmış en yüksek sıcaklığın 4 ile 6 derece üstünde olacağı tahmin ediliyor. Beklenen nem ile birlikte bu 2 ilde hissedilen sıcaklık ilçelere göre 50-60 derece dolayında olacak. Gelişmeler takip ediliyor. (Adana-Osmaniye)

- Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda olan ve canlı bomba olduğu iddia edilen Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün cesedinin ailesi tarafından alınması bekleniyor. (Gaziantep)

- IŞİD ve PKK'ya yapılan hava harekatlarının ardından yurttaki gelişmeler takip ediliyor.

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Şanlıurfa-Kilis)

- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, bazı gazete, haber ajansı ve internet sitesi temsilcileri ile sansüre ve hedef göstermelere karşı basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)

SPOR

- Yurtdışı kampından dönen Bursaspor, Bursa'daki çalışmalarının ikinci etabına başlıyor. (20.00)

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER