Cihan Haber Ajansı Gündemi


-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 23. MÜSİAD Olağan Genel Kurulu'na katılacak. Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, Karadağ Devlet Başkanı Filip Vujanoviç, Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Raşit Dostum ve Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile görüşecek. (13.00-15.00-16.00-17.00-18.00-İstanbul)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzurum Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra AK Parti'nin Erzurum mitingine katılacak. Davutoğlu, daha sonra Sivas'ta partisinin mitingine iştirak edecek.

POLİTİKA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarına yurt dışından başlayacak. Kılıçdaroğlu, Almanya'nın Düsseldorf şehrinde vatandaşlara seslenecek.( Düsseldorf )

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya Türk Federasyonu Mönchengladbach Türk Kültür Derneği'nin hizmet binasının açılışına katılacak. (Mönchengladbach)

-BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici, Hacı Bayram Veli Türbesi'ni ve BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret edecek. (12.30 – 14.00-Ankara)

-CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kadıköy Fikirtepe'de kentsel dönüşüm alanında vatandaşlarla bir araya gelecek. (13.00- İstanbul)

DÜNYA

-Berlin'de Ermeni soykırımı iddialarına karşı büyük bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Yaklaşık 20 kadar Türk çatı örgütünün birlikte organize ettiği yürüyüş, An der Urania'da başlayacak ve tarihi Brandenburg Kapısı önünde düzenlenecek bir mitingle son bulacak. (Berlin) 

GÜNCEL

-Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Medialog Platformu'nun GYV Altunizade binasında düzenleyeceği kitap müzakere programına eski Askeri Savcı Ümit Kardaş ve gazeteci yazar İhsan Yılmaz konuk olacak. (10.30- İstanbul)

- Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri devam ediyor. Avustralya ve Yeni Zelandalı gruplar, Anzak Koyu'nda "Şafak Töreni"ne katılacak. Avustralya ve Yeni Zelanda anıtlarında törenler yapılacak. (10.00)

- ÖZEL - Hastanedeki mağduriyetini şiirlere döküp duvarlara astı. Denizli Devlet Hastanesi'nde eşini tedavi ettirmek için götüren bir kişi, kendine yapılan haksızlıkları şiirlere dökerek evinin duvarlarına astı.

KÜLTÜR-SANAT

-Yağmur Dergisi'nin her yıl düzenlediği 'Uluslararası İslami Türk Edebiyatı Sempozyumu'nun dördüncüsü Bostancı Dedeman Otel'de başlayacak. (09.45-İstanbul)

SPOR

-Süper Lig'in 28. haftasında; Bursaspor-İstanbul Başakşehir, Çaykur Rizespor-Kasımpaşa, Eskişehirspor-Fenerbahçe maçları oynanacak. (13.30-Bursa/16.00-Rize/19.00-Eskişehir)

-Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısı yapılacak. (10.30-İstanbul)

-Takımların Pazar günü oynayacağı maçlara yönelik çalışmaları takip ediliyor



CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER