Çifter çifter şampuan, tuvalet kâğıdı aldılar

Kurdaki hızlı yükseliş zam beklentisini artırdı. Tüketici alışverişi öne çekti. Kur artışının ilk olarak yansıtıldığı otomotiv sektöründeki yüzde 10’a varan fiyat artışından sonra, ithal ağırlıklı teknoloji, kozmetik ve hızlı tüketim ürünlerinde de zam beklentisi oluştu. Hafta sonu bu ürünlerin satışında ciddi bir hareketlilik yaşandı.

SHABER3.COM

Beyaz eşya ve teknolojide zam gelmesini bekleyen tüketici ertelediği talebini harekete geçirirken, tuvalet kâğıdı, saç boyası, bakım kremleri, deterjan ve şampuan gibi ürünlerde ise stok yaptı. 

Beyaz eşyada yüzde 20’lere varan haftalık artış yaşanırken, teknolojide bu artışlar yüzde 30’ları buldu. En çok satışı yapılan ürünlerden biri de cep telefonları oldu.

KUR ARTINCA SATIŞLAR YÜZDE 30 ARTTI

Kur artışı ile birlikte taleplerin öne çekildiğini ifade eden Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, "Tüketiciler, döviz kurundaki yükselişin kısa vadede ürün fiyatlarına yansıyacağını düşünerek kritik teknoloji ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Kur artışı sonrası, bir önceki haftaya göre tüm ana kategorilerde ortalama yüzde 30 satışlar arttı." dedi. 

MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, MediaMarkt Türkiye’de bir önceki haftaya kıyasla ciroda önemli bir artış kaydettiklerini ifade etti. 

Dayanıklı Tüketim ve Beyaz Eşya Perakendecileri Derneği (BEYPER) Ali Yıldız, önceki haftaya kıyasla yüzde 20’lik artış olduğunu söyledi. 

YENİ NORMAL ANORMAL

Watsons Türkiye Genel Müdürü Mete Yurddaş, "Pandemi döneminde hijyen ve kişisel bakım ürünlerine talep çok fazlaydı fakat yeni normal ile birlikte kozmetik satışlarımız da artış göstermeye başladı” dedi.

Dünya gazetesinin haberine göre perakende mağazası sorumluları da son birkaç gündür özellikle aynı üründen iki ve üzeri alışverişlerin arttığını kaydetti. 

Çalışanlara göre, tüketicilerin stoklamayı en çok tercih ettiği ürünlerden biri zam şampiyonu tuvalet kâğıdı, deterjan ve salça benzeri konserve ürünlerinden oluşuyor. Tüketiciler en çok bu ürünlere zam geleceğini düşünüyor.

ÇİFTER ÇİFTER ŞAMPUAN

Kozmetik zincir marketlerinde de saç boyası, deodorant, şampuan gibi acil ürünlere olan ilgi dikkati çekiyor. 

Bazı tüketicilerin 4’er adet şampuan aldıklarına şahit olduklarını söyleyen bir kozmetik zinciri mağaza yetkilisi, “Aslında sosyal medyada dolar ya da euro ne zaman en çok konuşulan konu olsa satışlarımızda ya da mağaza ziyaretlerimizde hissedilen artışlar oluyor." dedi.
<< Önceki Haber Çifter çifter şampuan, tuvalet kâğıdı aldılar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER