Çiftçi kadınlara makrame sertifikası verildi


Eskişehir Tepebaşı ilçesi Kızılcaören mahallesinde çiftçi kadınlara, makrame konusunda uygulamalı olarak eğitim verildi. Bu eğitimde 10 çiftçi kadın makrameyi öğrenmiş olup eğitim sonucunda katılım belgesi teslim töreni düzenlendi.

Törene, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Rıdvan Akpolat, Tepebaşı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Ar, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür V. Serpil Uzun, Bitkisel Üretim Şube Müdür V. Cem Özcan, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, il müdürlüğü personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış Kızılcaören Mahalle Muhtarlığı Azası Oktay Birgül'ün konuşması ile başladı. Sonrasında eğitime katılan kursiyerlerden kadın çiftçimiz Nejla Turan kursun kendilerine neler kattıklarıyla ilgili kısa bir konuşma yaptı.

Etkinlik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt'ün konuşmaları ile devam etti. İl Müdürü yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Ülkemizde çalışma yaşamında özellikle ele alınması gereken grupların başında, tarımda çalışan kadınlarımız gelmektedir. Kadınlar tarımsal işlerde üreten, değerlendiren, pazarlayan, ev içi rolleri açısından da önemli yere sahiptir. Bu işlerinin yanı sıra el sanatları ve el işleri konusunda da bilgi ve beceriye sahiptirler. Amacımız, kırsalda yaşayan kadınlarımıza üretimin her aşamasına katılma bilinci vermek, karar verme ve uygulama konusunda etkinliğe sahip olma yeteneği kazandırmaktır. Böylelikle kadın çiftçilerimizin bilinçlenip güçlenmesi, gelirini yükseltmesiyle kırsal kalkınmanın temeli atılmış olacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Çiftçi kadınlara makrame sertifikası verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER