CHP'nin milletvekili aday listesi netleşti

CHP’nin 1 Kasım genel seçimi için milletvekili aday netleştirildi.

CHP'nin milletvekili aday listesi netleşti

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yine İzmir ikinci bölge ikinci sıradan aday olduğu listede, genel başkan yardımcıları Murat Özçelik ve Ercan Karakaş aday gösterilmedi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yine İzmir ikinci bölge ikinci sıradan aday olduğu listede, 2 MYK üyesi yer almadı.

CHP’nin 1 Kasım genel seçimi için milletvekili aday listesinde önemli ölçüde bir değişiklik yaşanmadı.

Ardahan birinci sırada, IŞİD’in elinde 49 gün rehin kalan eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz aday gösterildi.

Kahramanmaraş birinci sırada RTÜK üyeliğinden istifa eden Ali Öztunç aday gösterildi. Kars’ta ise eski milletvekili Selami Yiğit aday oldu.

ÖZÇELİK’E FATURA KESİLDİ

CHP Parti Meclisi’nde adı Durdu Özbolat ile yumruklu kavgaya karışan Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ise liste dışı kaldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Özçelik’i aday göstermeyerek kavganın faturasını kesti.

ÖZÇELİK İSTİFA ETTİ


Öte yandan Murat Özçelik de dünkü MYK’da duygusal bir konuşma yaparak istifasını sundu. MYK’dan erken ayrılan Özçelik MYK’nın ardından toplanan PM’ye katılmadı.

ŞENER ADAY GÖSTERİLMEDİ

Ak Parti’nin kurucu isimlerinden eski bakan Abdüllatif Şener’in, CHP’den milletvekili adayı olacağı yönündeki sürpriz de gerçekleşmedi. Şener aday gösterilmedi.

Şener dün katıldığı bir televizyon programında da, “Şu anda benim de bilgim dahilinde bir adaylık durumu yok ama bu olmaz diye bir şey yok. CHP’den siyasete devam edebilirim” demişti. Kulislerde değiştirileceği ifade edilen Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer tekrar aday gösterildi.

ALİ BALKIZ ANKARA'DAN ADAY

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız Ankara 1. Bölge 8. sıradan aday gösterildi. CHP 7 Haziran seçimlerinde bu bölgeden 7 aday çıkarmıştı. CHP Hatay’da da 4 aday çıkarmıştı 1 Kasım seçimlerinde Hatay 5. sıraya Hatay eski İl Başkanı Servet Mullaoğlu’nu aday olarak gösterdi.

Oran ve Aksünger de listede yer almayan isimler

7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmeyen eski milletvekili Umut Oran yine listede yer almadı. Eski milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger de listede yer bulamadı. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeliğinden istifa ederek aday olan Doç. Dr. Koray Çalışkan da listeye giremedi.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile Muharrem İnce de yerini koruyan milletvekillerinden. Baykal, Antalya ikinci sıradan, İnce ise Yalova birinci sıradan tekrar aday gösterildi.
<< Önceki Haber CHP'nin milletvekili aday listesi netleşti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER