CHP'li vekilden Digiturk çıkışı

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Digiturk'ün hükümete muhalif 7 televizyon kanalına sansür uygulama kararı almasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li vekilden Digiturk çıkışı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması talebiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi sunan Erdem, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile AKP'yi eleştirmenin, anayasal düzene karşı suç olup olmadığını sordu.

Muhaliflere yönelik hukuksuzluklarla Anayasa'nın defalarca çiğnendiğini belirten Erdem, şu sorulara cevap istedi:

“İlgili kanalların anayasal düzene karşı işlediği iddia edilen suçlar nedir? Yumurcak TV'nin terör faaliyetleri nelerdir? Seçim döneminde muhalif yayın yapan diğer kanalların da yayın platformlarına baskı yapılarak izlenmesi engellenecek midir? Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nun adı daha gerçekçi olması için AKP'ye Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu olarak değiştirilecek midir? Doğan Medya Grubu'na da terör soruşturması açıldığı dikkate alınırsa, DMG'nin kanalları için ilgili yayıncı platformlara benzer bir dayatma yapılacak mıdır? A Haber, Beyaz TV, Star gibi kanallara kamu düzenini bozan ‘400 vekil verin bu iş huzur içinde çözülsün, millet kaosu seçti, hayırlı olsun ve bu Anayasa'yı tanımıyorum' gibi söylemleri yayınladığı ve savunduğu için de benzer bir karar aldırtılacak mıdır?”

Davutoğlu'nu yine sıfırladılar
Muhalif medyaya yönelik karartma operasyonu 7 Haziran seçimleri öncesinde de gündeme gelmişti. Ankara Savcısı Serdar Coşkun, hiçbir mahkeme ve Yargıtay kararı olmaksızın Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı Türksat Genel Müdürlüğü'ne ‘muhalif medyayı susturun' talimatı göndermişti. Bunun üzerine Ahmet Davutoğlu, hukuki süreç tamamlanmadan, mahkeme kararı olmadan böyle bir şeyin olabilmesinin mümkün olmadığını söylemişti. 20 Mayıs 2015'te katıldığı bir televizyon programında konuşan Davutoğlu, “Savcının bir yazısı var. Ama savcılar böyle bir iddiayı araştırır, iddianame hazırlar, hukukî süreç tamamlanır. Hukukî süreç tamamlandığında gereği yapılır.” demişti.
<< Önceki Haber CHP'li vekilden Digiturk çıkışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER