CHP'li Faik Öztrak konuştu

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'un İstanbul'da yeniden sayılan geçersiz oylar hakkında öne sürdüğü iddialara cevap verdi.

SHABER3.COM

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un İstanbul'da bütün oyların yeniden sayılması yönündeki talebine tepki göstererek, "Birileri oturduğu koltuktan kalkmıyorsa altına pisletmiştir" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde İstanbul seçimlerine ilişkin basın açıklaması düzenledi.



"YSK bir an önce görevini yerine getirmelidir. YSK bu kumpasın parçası olmamalıdır. Kimin kazandığı kanunla düzenlenmiştir. En çok oy alan aday büyükşehir belediye başkanı olur" daiyan Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Seçim ciddi iştir, itiraz hislere göre yapılmaz. Sonuçları beğenmeyenler seçimi çalmaya çalışıyor. Yapılan şey oldukça açıktır. Önce geçersiz oyları say, istediğini alamayınca tüm oyları say. Millet bunların mızıkçılıklarından bıktı.

'BU SEÇİMİ SİZİN İÇİŞLERİ BAKANINIZ YÖNETTİ'

Seçimlerde mızıkçılık yapan, oyunbozanlık yapan iktidar demokrası ve hukuk konusunda ciddi tereddütler oluşturur.  Bu seçimi sizin Adalet Bakanınız, İçişleri Bakanınız yönetti.

Şimdi Büyükçekmece hikayesi çıktı. Yolsuzluk yapan ve nüfus müdürlüğü emrine verilen işçi kadrosundaki kişinin yaptığı usulsüzlkler 354 seçmeni kapsıyor. Bizim başvurumuz üzerine 345'i de içinde 741 seçmenin kaydı değiştirildi. Neyin peşindeler. Nasıl algı yaratıyorlar. Kendi partilileri kendi genel başkan yardımcıları, seçimden önce en güvenilir seçim sistemi bizde diye böbürlenip duruyorlardı. Milleti yanıltan bu yöneticileri hakkında parti ne yapacaktır merak ediyorum.

YSK bir an önce görevini yerine getirmelidir. YSK bu  kumpasın parçası olmamalıdır. Kimin kazandığı kanunla düzenlenmiştir. En çok oy alan aday büyükşehir belediye başkanı olur. 

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un seçilmiş belediye başkanıdır.  Seçimlerin masada çalınmasına geçit vermeyeceğiz. Yüzde 94,88'i şu anda açılmış durumda. Saat 18 itibarıyla YSK'dan aldığımız verilerle Ekrem İmamoğlu 15 bin 119 oyla önde gidiyor.

Binali Yıldırım'ın sandıklardan çıkmayacağını görüyoruz... Bazı yerlerde seçimlerin yenilenmesini talep etti. Açık söyleyeyim, iktidarı bu şekilde şımartan ve mızıkçılık yapmasının önünü açan, YSK'nın daha önceki yıllardaki kararları olmuştur.



İktidar sözcüleri birtakım organize işlerden bahsetmek suretiyle YSK'yı, ilçe seçim kurullarını baskı altına almaya çalışmaktadır.

Siz sandık kurullarını yaparken, sandık kurulu başkanları memur olacak ya da sizin yapmış olduğunuZ düzenlemelerle yöresinde tanınan bilinen kişiler arasından seçilecek denmiş. Bu sandık başkanları atanmış hiçbir itiraz olmamış. 

Birileri oturduğu koltuktan kalkmıyorsa altını pisletmiştir.

<< Önceki Haber CHP'li Faik Öztrak konuştu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER