CHP'li başkana soruşturma

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında soruşturma başlatıldı...

CHP'li başkana soruşturma

Ataşehir Belediye başkanı Battal İlgezdi'nin, kendisi ve eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi hakkında basında yer alan "usulsüz şekilde mal edinerek haksız yere zenginleştikleri" iddialarının araştırılması için yaptığı suç duyurusu dolayısıyla savcılıkça soruşturma başlatıldı. Alınan bilgiye göre, İlgezdi'nin 13 Temmuz'da Anadolu Adalet Sarayı'na eşi Gamze Akkuş İlgezdi ve CHP İl Başkanı Murat Karayalçın ile giderek 9 sayfalık suç duyurusu dilekçesini cumhuriyet savcılığına sunması sonrasında, iddiaların araştırılması için soruşturma başlatılmasına karar verildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılık talimatı üzerine Ataşehir Belediyesi'ne giderek istenilen evrakları temin etti. Belgeler, kontrollerin ardından savcılığa teslim edildi.

Kamu davası açılmasını talep etmişti

Battal İlgezdi'nin suç duyurusu dilekçesinde, Battal İlgezdi ile eşi Gamze Akkuş İlgezdi hakkında son günlerde basında olumsuz algı oluşturmaya yönelik haberler yapıldığı savunularak, Battal İlgezdi, eşi ve çocuklarının edindikleri her türlü mal ve kazançların yasal mevzuata uygun şekilde edinilip edinilmediği konusunda soruşturma açılması ve detaylı inceleme yapılması istenmişti.
<< Önceki Haber CHP'li başkana soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER