CHP Sözcüsü Tezcan: Bu harekâta desteğimiz tamdır

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı, "Zeytin Dalı" adı verilen operasyona, CHP'nin destek verdiğini açıkladı.

SHABER3.COM



"Bu harekata desteğimiz tamdır," diyen Tezcan, "Şanlı ordumuz önemli bir harekata girişmiştir. Allah milletimize, askerimize yardımcı olsun. Harekatın hedefine ulaşıp Mehmetçik'in burnu kanamadan ülkemize dönemesini arzu ediyoruz. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı." şeklinde konuştu.

Bir an önce siyasi bir çözümün bulunması gerektiğine dikkat çeken Bülent Tezcan, şöyle dedi:

“Bu nedenle harekat Suriye’ye ilişkin, strateji bu noktadaki siyasi çözüme odaklanmalıdır. Bölge barışı ancak bu siyasi çözümlü sağlanabilir. Bu noktada hem terörün ortadan kaldırıldığı hem de, bölgede Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün güvence altına alındığı bir siyasi çözümün aktif parçası olmalıyız. Bu harekât davam ederken diyalogda önemlidir. Türkiye’nin bütün taraflarla aktif diyalog içeresinde olması gerekir,"

"ABD, Rusya, İran… Suriye ile aktif diyalog içerisinde olmamız gerekir. Şanlı ordumuz önemli bir harekâta girmiştir, bu harekâtın arkasındayız. Desteğimiz tamdır. Biran önce başarıya ulaşmasını hedefine ulaşmasını arzu ediyoruz. Mehmetçiğimizin burnu kanamadan hedefine ulaşmasını diliyoruz. Allah milletimize de askerimize de yardımcı olsun. Biz Türkiye’nin güvenliği çerçevesinde atılacak adımların, bir siyaset malzemesi olmaktan öte bir milli mesele olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki süreç bütün terör unsurların etkisinin kıldığı Türkiye’nin sınırında güvenlik sorunun olmadığı bir siyasi çözümün hayata geçirildiği bir süreç olmadır diyoruz.”

BAHÇELİ'YE MESAJ

"Diplomasiyi masadan kaldırmak demek siyasi çözümü unutmak ve yok etmek demektir." diyen Tezcan, konuşmasında MHP lideri Bahçeli'ye de çağrıda bulunarak, "Bahçeli konuyu iç siyaset malzemesi haline getirmesin." ifadesini kullandı.
<< Önceki Haber CHP Sözcüsü Tezcan: Bu harekâta desteğimiz tamdır Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER