CHP'nin doktor vekilleri sağlığın röntgenini çekti


Cumhuriyet Halk Partili doktor 7 milletvekilinden oluşan Sağlık Komisyonu, Türkiye'nin en büyük sağlık kuruluşlarından ve Ankara'nın en yoğun hastanelerinden Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Hastanelerde vatandaşların yaşadıkları sorunları, özellikle randevu sistemi nedeniyle ortaya çıkan problemleri, sağlık çalışanlarının sıkıntıları ve sağlık sisteminin aksayan yönlerini tespit etmek amacıyla CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker ve Kayseri Milletvekili Dr. Çetin Arık'tan oluşan komisyon üyeleri rapor hazırladı.

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulunan komisyon üyelerinin hazırladığı raporda öne çıkan başlıklar şöyle:

'SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM' HASTANE HASTASI BİR TOPLUM YARATTI

"2002 yılından bu yana hastaneye başvuran kişi sayısı 2,3'ten 8,4'e yükseldi. Acile başvuran hasta sayısı 261 binden 100 milyona çıktı.

Ameliyat sayısı ise 2 milyondan 14 milyona çıktı. Hastaneye başvuru sayısı 209 milyondan 644 milyona çıktı.

'182 Hastane Randevu' sistemini her arayışta 5 lira ödeniyor. Numune'de polikliniklere günde ortalama 8 bin, acil servisine 700 ile 800 arası hasta başvuruyor.

Sağlık sisteminden memnun olmayanların oranı 2012'de yüzde 12,2 iken, 2014'de yüzde 17'ye çıktı." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'nin doktor vekilleri sağlığın röntgenini çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER