CHP Mudanya'ya kadın başkan seçildi


Bursa'nın Mudanya ilçesinde iki adaylı olağan genel kurulunu gerçekleştiren CHP Mudanya İlçe Başkanlığı'na kadın başkan seçildi. 239 üyeden 138'inin oyunu alan Ergül Batman ilçe başkanı oldu.

Olağanüstü genel kurulla 2014 yılında göreve gelen CHP Mudanya İlçe Başkanı Selahattin Avcı'nın yeniden aday olmadığı olağan genel kurul 307 delegeden 239'unun katılımıyla Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde yapıldı. Ergül Batman ile Ceyhun Yıldırım'ın aday olduğu genel kurulun divan başkanlığını Yahya Şimşek'in yaptı. Faaliyet ve denetim raporlarının okunup ayrı ayrı ibrasından sonra siyasi konuşmalar yapıldığı genel kurulda görev süresi boyunca kendisine destek olan tüm yönetim kurulu üyeleri ile partililere teşekkür eden Selahattin Avcı, aday olan partililere de başarılar diledi. Daha sonra yönetim ve il delegeleri için blok liste ile yapılan seçimlerde 239 delegeden 138'inin oyunu alan turuncu listenin sahibi Ergül Batman başkanlığa seçilirken, beyaz listeyle yarışan Ceyhun Yıldırım 98 oyda kaldı.

Batman başkanlığındaki 15 kişilik yönetim kuruluna Mehmet Şamatacı, Sibel Gencer, Ercan Samastı, Gülçin Nenal, Abdulkadir Ateş, Asuman Çölek, Asım Tepençelik, Sevim Öztürk, Mustafa Onur, Volkan Özbek, Serpil Durak, Kadir Ayyıldız, İltan Altılar ve Koray Bakır seçildi.

Seçim sonrası her iki adayın da elini kaldırarak birlik-beraberlik mesajı veren eski ilçe başkanı Selahattin Avcı, yeni yönetime başarılar diledi. CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, sosyal demokrasi bilincine sahip sol bir gelenekten geldiğini belirterek, kadınların siyasete daha fazla dahil olmasını sağlayacaklarını, partili gençlerin önünü açarak daha çok sorumluluk vereceklerini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Mudanya'ya kadın başkan seçildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER