CHP Mudanya'ya iki aday talip


Bursa'nın Mudanya ilçesinde 28 Kasım'da olağan genel kurulunu gerçekleştirecek olan CHP Mudanya İlçe Başkanlığı'na iki aday talip oldu. Ergül Batman ile Ceyhun Yıldırım'ın aday olduğu genel kurulda, partili 307 delege oy kullanacak.

Kongre öncesinde ilk başkan adaylığı açıklamasını 1987 yılında üyesi olduğu CHP'de kadın kolları ve ilçe yönetiminde görev alan Ergül Batman yaptı. CHP'nin bu ülkenin kurucusu olduğu gibi aydınlık geleceğin de güvencesi olduğunu belirten başkan adayı Batman, "Mudanyalı yurttaşlarımız bunu son üç seçimde özümsemiştir. Mudanya'da ilk kadın ilçe başkanlığıyla örgütümüzü kucaklayıp daha katılımcı, güçlü ve etkin bir örgüt haline getirip, yereldeki iktidarı sürdürerek genelde de iktidara taşımak için aday oldum" dedi.

Bu arada genç ve dinamik kadrosuyla kolları sıvayan Ceyhun Yıldırım da adaylığını açıkladı. CHP eski ilçe başkanlarından Hasan Yıldırım'ın oğlu olan 32 yaşındaki Ceyhun Yıldırım, partinin gençleşmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, genç isimlerin ağırlıklı olarak yer alacağı kadrosuyla ilçe teşkilatına dinamizm ve çok daha fazla halkçı bir kimlik kazandırmak için göreve talip olduğunu söyledi. Önceki başkanların taşıdığı CHP bayrağını daha da yukarılara çıkarmak için göreve talip olduğunu yineleyen Ceyhun Yıldırım, kimseyi ötekileştirmeden parti içi birlik ve beraberliği tam anlamıyla sağlayacaklarının sözünü verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP Mudanya'ya iki aday talip Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER