CHP Milletvekili Biçer: Bir çocuk kanalı dahi iktidarı korkutuyor

CHP Milletvekili Biçer: Bir çocuk kanalı dahi iktidarı korkutuyor

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Digiturk yayın platformundan yedi televizyon kanalını çıkarılmasına tepki gösterdi. Bunun bir sansür olduğunu ve şiddetle kınadığını söyleyen Biçer, yalnızca çocukların seyrettiği bir çocuk kanalının iktidarı korkuttuğunu, endişe duyurduğunu savundu.

Digiturk'ten Samanyolu, Mehtap, Samanyolu Haber, Bugün, Kanaltürk, Yumurcak ve Irmak televizyonlarının çıkarılmasının bir sansür olduğunu iddia eden CHP Milletvekili Biçer, "Sürekli kapanan perdeler, kapanan kapılar nereye kadar bu diktatörlük, nereye kadar bu baskı rejimi dedirtiyor adeta bize. İronik olan, komik olan, trajikomik olan durum, bu kanallardan birisinin de çocuk kanalı olması. Gerçekten Yumurcak TV gibi bir çocuk kanalının, yalnızca çocukların izlediği bir kanalın iktidarı korkutuyor olması, bundan dahi endişe duyuyor olmasını bir kere daha düşünmemiz gerekiyor. Bunu yasaklayan, sansürleyen beyinlerin sağlık açısından, dünyaya bakışları açısından nereye kadar kapatarak, korkutarak, sindirerek nereye varmaya çalıştıklarını bir kere daha düşünmemiz gerekiyor." dedi.

Samanyolu TV'yi, 2012 yılındaki 20. kuruluş yıldönümünde Recep Tayyip Erdoğan'ın çok özel iltifatlar, övgü dolu sözlerle kutladığını hatırlatan Biçer, "Dolayısıyla 2012 yılından beri ne oldu acaba? Üç sene içerisinde nedir bu kadar değişen, bizim göremediğimiz, onların gördükleri? Medyaya yapılan, iletişime yapılan, özgürlüğe yapılan, demokrasiye yapılan bu sansürü, yasaklamayı kınıyorum, şiddetle kınıyorum. İnşallah 1 Kasım'dan sonra CHP'nin iktidarında özgür bir medyayla daha özgür, demokratik bir Türkiye için çalışıyoruz. Bu yapılanı kınıyorum, söylenecek tek söz bu." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Biçer: Bir çocuk kanalı dahi iktidarı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER