CHP'li Yüksel: TBMM önce kendini denetlesin


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Avukat Cemal Okan Yüksel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdari Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılması hususunda kanun teklifi verdi. Yüksel, TBMM'nin Anayasa'ya aykırı bir şekilde denetlendiğini söyleyerek, sorumluların bu durumdan utanç duyması gerektiğini söyledi.

Yüksel gerekçesinde, "Mensubu olduğum kurumum, TBMM'nin, Anayasa'ya aykırı bir şekilde denetlenmesinden sorumlu olanlar utanç duymalılar. Bu durumun hemen düzeltilerek Başkanlığın gereğini yapması gerekmektedir." dedi.

"HUKUKUN ETRAFINDAN DOLANIYORLAR"

Yüksel, TBMM İdari Teşkilat Kanunu'nda öngörülen mevcut sisteme göre düzenlenen raporların Sayıştay yargısından geçmeden Başkanlık divanına sunulmasını antidemokratik ve Anayasa'ya aykırı bir durum olarak değerlendirdi. Yüksel, şöyle dedi: "TBMM'nin merkezi yönetim bütçesi kapsamında bir kamu idaresi olduğu konusunda en ufak bir kuşku bulunmamaktadır. Buna rağmen, diğer kamu idarelerinde hazırlanan raporlar Sayıştay dairelerince yargılanarak hükme bağlanmakta; TBMM ise bunun dışında tutulmaktadır. Yaşanan bu hukuksuzluk, AKP'nin hukukun etrafından dolanmayı alışkanlık haline getirmesinden kaynaklanıyor."

TBMM denetiminin Sayıştay yargısından geçmeden Başkanlık divanına sunulmasının Anayasa'nın 160. maddesine aykırı olduğunu aktaran Yüksel, TBMM'nin Sayıştay tarafından doğru şekilde denetlenmesi gerektiğini belirtti.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Yüksel: TBMM önce kendini denetlesin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER