CHP'li vekiller bakana sordu: Şehir hastanesi seçim yatırımı mı?


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Gaye Usluer ile Utku Çakırözer, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na seçim öncesi temeli atılan ancak çalışmaları duran Eskişehir'deki şehir hastanesinin akıbetini sordu.

Şehir hastanesinin gecikmesi ile hizmetten mahrum kalan Eskişehir halkının bedel ödeyeceğini ifade eden Çakırözer, sorularında şehir hastanesinin akıbetinin yanı sıra sağlık çalışanlarının problemlerine de değindi. Sağlık çalışanlarının maaş bordrosuna yansıtılmayan ek ödemelerinden vergi kesildiğini ancak Danıştay'ın bu uygulamayı durdurma kararı almasına karşın bakanlığın Danıştay kararını uygulamadığını hatırlatan CHP'li vekil, taşeron çalışanların kadroya alınıp alınmayacağını da sordu. Utku Çakırözer, "Eskişehir'in şehir hastanesi konusunda yükseklikle ilgili bir sıkıntı olduğunu belirtilmişti. Bu yükseklik koduyla ilgili çalışmalar inşaat projelendirilirken niye hesaplanmadı? Bununla ilgili sorumluluk bakanlıkta mı, yoksa üstlenici firmada mı? Projenin aksamasından dolayı herhangi bir cezai yaptırım oldu mu, olacak mı? Sorun ne zaman giderilecek, çalışmalar ne zaman başlayacak? Bir de seçim öncesi, seçime bir ay kala atılan temel atma töreninde ifade edilen '2017 yılına yetişecek.' sözü geçerli midir? Tarih değişecek mi, değişecekse hangi tarih olacak?" ifadesini kullandı.

"ŞEHİR HASTANESİ SEÇİM YATIRIMI MI?"

Milletvekili Gaye Usluer ise şehir hastanesinin akıbetini sordu. Usluer, sorusunda şu ifadeleri kullandı: "Şehir hastanesi Eskişehir'de bir seçim öncesi yatırımı olarak o arada hızla açıldı, bugün bu hizmetin karşılığında şehir hastanesi yapımı hangi aşamaya gelmiştir?"

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li vekiller bakana sordu: Şehir hastanesi seçim yatırımı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER