CHP'li Usluer'den Cumhurbaşkanı'na: Faşizmin düşmanı aydınlardır


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, barış çağrısı bildirisine imza atan akademisyenlere 'hain, manda, müsvedde, karanlık, cahil' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Usluer, "Kimse öğretim üyelerine 'müsvedde, mandacı' diyemez.
Faşizm düşünceyi esir alarak güçlenir. En büyük düşmanı inadına düşünen aydınlardır." dedi.

CHP'nin TBMM'deki Eğitim Komisyon Üyesi ve sözcüsü de olan Prof. Dr. Usluer, sosyal medya hesabından İstanbul Sultan Ahmet'te meydana gelen ve terör örgütü IŞİD üyesi tarafından gerçekleştirildiği belirtilen, canlı bomba eylemine de tepki gösterdi. AKP iktidarının terörden beslendiğini iddia eden Usluer, "Terör ve AKP ruh ikizi. Ayrılamıyorlar, birbirlerinden besleniyorlar. Olan yurttaşlarımıza, hepimize oluyor." şeklinde konuştu.

İktidarın IŞİD'e bir türlü terör örgütü diyemediğini belirten Prof. Dr. Usluer, "Adı IŞİD iken terör örgütü değildi. Adı DAEŞ ya da DEAŞ oldu. 'Eh şimdi terör örgütü diyebiliriz' dediler." ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanın, "Terör karşısında kararlı ve dik duruşumuzu sürdüreceğiz" cümlesini eleştiren Usluer, "Terörü bitiremiyorsunuz. Sorun kararlılıkta mı dik duruşta mı?" diye sordu.

Usluer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Güneydoğu'daki sokağa çıkma yasakları ve insan hakları ihlallerini eleştiren, Barış İçin Akademisyenler Grubu'na; 'hain, manda, müsvedde, karanlık, cahil' ifadelerini kullanmasına ve akademisyenler için harekete geçen YÖK'e de sert çıktı.

Usluer, şu ifadeleri kullandı: "YÖK bugün bir kez daha yok oldu. Cumhurbaşkanı direktifi verdi, YÖK eyleme geçti. Kimse öğretim üyelerine 'müsvedde' ya da 'mandacı' diyemez. Faşizm düşünceyi esir alarak güçlenir. En büyük düşmanı inadına düşünen aydınlardır. Faşizm düşünceyi esir alarak güçlenir. Aydın müsveddeleri ise faşizme yenilgiyi kabul edenlerdir." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Usluer'den Cumhurbaşkanı'na: Faşizmin düşmanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER