CHP'li Usluer: Artık memuriyet için sadece KPSS yetmiyor


CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, öğretmenlerin önündeki engellerin kaldırılmadığını, aksine yeni yeni engeller, barikatlar konulduğunu belirterek "İktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı, '30 bin öğretmen atadık' derken, gerçekte kaç öğretmen atandığını 6 aylık sürecin sonunda göreceğiz. Artık memuriyet için sadece KPSS yetmiyor. KPSS'de cevapları dağıtarak insanları başarılı kılma süreci bitti, şimdi KPSS'nin ardından nasıl dolanırız sorusunun cevabını öğretmen atama sürecinde izleyeceğiz." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Usluer, 10 Şubat'ta 30 bin öğretmen ataması yapıldığını, atanan aday öğretmenlere rehberlik yapmak üzere 35 bin danışman öğretmenin görevlendirildiğini belirtti. Aday öğretmenlerin 6 aylık hazırlık eğitimi göreceklerini, eğitim sonunda okul müdürü, danışman öğretmen ve maarif müfettişinin ortak değerlendirmesine tabi tutulacağını anlatan Usluer, bunun sonunda aldıkları notlarla yeterli başarıyı sağlayanların yazılı ve sözlü sınavı geçmeleri halinde öğretmen memur olarak görevlerine devam edeceklerini ifade etti.

Öğretmen olacakların önünde engellerin kaldırılmadığını, aksine yeni engellerin konulduğunun altını çizen Usluer, "Aday öğretmenliğin kaldırılması sürecinde okul müdürü, danışman öğretmen ve maarif müfettişin yapacağı değerlendirmenin nasıl bağımsız olduğunu düşünebiliriz? Madem ki böyle bir değerlendirme süreci yaşanacak, KPSS'den başarılı olan öğretmenlerimizin kadrolaşma sürecinde önce yazılı, sonra sözlü sınav, sonrasında da okul müdürü, danışman öğretmen ve maarif müfettişinin değerlendirme süreci izlenmeliydi." diye konuştu.

'GERÇEKTE KAÇ ÖĞRETMEN ATANDIĞINI 6 AYLIK SÜRECİN SONUNDA GÖRECEĞİZ'

Okul müdürü, danışman öğretmen ve maarif müfettişinden oluşan üçlünün öğretmeni başarılı bulmadığında aday öğretmenin 'aday öğretmen' unvanını kaybedeceğini dile getiren Usluer, "Yol, burada kesilmiş olacak. Öğretmenler önündeki engeller kaldırılmıyor, aksine yeni yeni engeller, barikatlar konuluyor. İktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı, '30 bin öğretmen atadık' derken, gerçekte kaç öğretmen atandığını 6 aylık sürecin sonunda göreceğiz. 14 yıllık iktidarın icraatından biliyoruz ki bu değerlendirmelerin tamamı soyuttur. Sözlü sınavların aslında ne anlama geldiğini biliyoruz. Sözlü sınav, 'benden olan geçsin, benden olmayan ise rahatça elenebilsin. Öyle bir elensin ki itiraz etme şansı bile olmasın' demektir. Artık memuriyet için sadece KPSS yetmiyor. KPSS'de cevapları dağıtarak insanları başarılı kılma süreci bitti, şimdi KPSS'nin ardından nasıl dolanırız sorusunun cevabını öğretmen atama sürecinde izleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Danışman öğretmen tanımıyla yeni karşılaştıklarına dikkat çeken Usluer, 30 bin öğretmen atamasına karşın 35 bin danışman öğretmen atandığını söyledi. Ellerine geçen bazı bilgelerde 'danışman öğretmen olacakların manevi yönden zengin olmaları' kriterine yer verildiğini savunan Usluer, danışman öğretmenlerin belirlenmesinde önemli kriterlerden birinin de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin arka bahçesi olarak tanımlanması gereken sendika aidiyeti olduğunun altını çizdi.

"Madem 6 aylık danışman öğretmenle alınacak eğitim sonucunda yazılı ve sözlü sınav yapılacaktı, neden bunlar eğitim öncesinde yapılmadı? Hizmetiçi eğitim, neden yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olan kişilere uygulanmadı? Öğretmen adaylara neden eziyet etmeye devam ediyoruz? Danışman öğretmenlerin seçilmesinde hangi somut ve objektif kriterler var? Danışman öğretmen ilanı neden yapılmamıştır?" diye soran Usluer, söylediklerinin aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı müdürlüklerin yaptığı haksız uygulamalarla ilgili suç duyurusu niteliğinde olduğunu ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Usluer: Artık memuriyet için sadece KPSS yetmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER