CHP'li Purçu: Yarın öbür gün milletvekilleri de tutuklanabilecek


CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına sert tepki gösterdi. Purçu, "Eğer gazeteciler tutuklanıyorsa, yani bize sağlıklı bilgiyi verenler tutuklanıyorsa demek ki yarın öbür gün milletvekilleri de, bizler de söylediğimiz sözlerden dolayı tutuklanabileceğiz." dedi.

Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Purçu, gazeteciler Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına sert tepki gösterdi. Purçu, "Üzgünüz, bu Türkiye'ye yakışmadı, demokrasiye yakışmadı, cumhuriyete yakışmadı. İnsanlar özgürce bu ülkede kendi görüşlerini açıklayamayacaklar mı? Söyleyemeyecekler mi? Hem de gazeteciler. Eğer gazeteciler susacaksa demek ki demokrasi yok bu ülkede. Demek ki cumhuriyet yok bu ülkede, özgürlük yok demektir." şeklinde konuştu.

'BİZİM MONARŞİDEN EN BÜYÜK FARKIMIZ DEMOKRASİ'

Türkiye'nin monarşi ve diğer yönetim biçimlerinden en büyük farkının, demokrasiyle özgür bir şekilde yönetilmek olduğunu dile getiren Özcan Purçu, "Can Dündar'ın ve Erdem Gül'ün tutuklanması, gerçekten özgürlüğe ve demokrasiye büyük bir hançer demektir, hançerlenme demektir. Yazıklar olsun, bunu yapanlara yazıklar olsun. Bunu net bir şekilde söylüyorum. Şu an belki de bir dahaki süreçte milletvekilleri, söylediği sözden dolayı tutuklanabileceklerdir bu ülkede. Yani eğer gazeteciler tutuklanıyorsa, yani bize sağlıklı bilgiyi verenler tutuklanıyorsa demek ki yarın öbür gün milletvekilleri de, bizler de söylediğimiz sözlerden dolayı tutuklanabileceğiz. Bunun özgürlükle, demokrasiyle ne alakası var? Demek ki bizim ülkemizde demokrasi ve özgürlük kalmadı. Yok, son nokta artık. Yazıklar olsun. Buna sebep olanlara, buna neden olanlara yazıklar olsun. Hem dünyada hem Türkiye'de büyük bir demokrasi ayıbı." dedi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER