CHP'li Özel: Çalışan Gazeteciler Günü'nü 33 tutuklu gazeteciyle karşılıyoruz


CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Türkiye'de gerçekleri yazan gazeteciler cezaevine koyulduğu için bu sene gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayamadığını söyledi. Özel, "Maalesef bu yıl 33 tutuklu gazeteciyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü karşılıyoruz." dedi.

Grup Başkan Vekili Özel, yaptığı açıklamada bir Çalışan Gazeteciler Günü'nü daha vatandaşların haber alma özgürlüğünün kısıtlandığı ve gazetecilerin ciddi bir baskı ve tehdit altında çalışmak zorunda bırakıldığı, gerçekleri yazan gazetecilerin cezaevine koyulduğu, dışarıda olanların da haklarının gasp edilerek haber yapma özgürlüklerinin ellerinden alındığı bir ortamda karşıladıklarını belirtti. Suçu işleyenlerin dışarıda, gerçekleri yazan gazetecilerin cezaevinde olduklarını iddia eden CHP Milletvekili Özel, "Bugün AKP, toplumun her kesimini baskı altına almaya, sindirmeye çalışırken en çok üzerine gidilen, baskı altına alınmak istenenlerse basın mensupları, gazeteciler oluyor. Demokrasinin, özgürlüğün, adaletin, düşünce hürriyetinin her alanda yok sayıldığı ülkemizde, tıpkı geçen yıl ve ondan önceki 12 yıl boyunca olduğu gibi değerli basın emekçilerimizin yıpranma paylarından haber yapma özgürlüklerine kadar birçok alanda sorunları hala devam ediyor ve bu sorunlar, her geçen gün katlanarak büyürken bizzat AKP tarafından iyice körükleniyor. Hem ulusal hem de yerel basın açısından gazetecilik mesleğinin zor koşulları yıllardır değişmiyor ve buna bir de iktidar baskısı ekleniyor." şeklinde konuştu.

Özgür Özel, şöyle devam etti: "Maalesef bu yıl 33 tutuklu gazeteciyle 10 Ocak'ı karşılıyoruz. Gerçekleri yazdıkları için tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül, hala daha özgürlüklerine kavuşmadılar. Dışarıda ise özgürce yazamayan bir basın ordusu var. Bugün ülkemizde 7 bin gazeteci işsiz. 10 Ocak günü ise artık Çalışan Gazeteciler değil, Çalışamayan Gazeteciler Günü haline geldi. 'Artık yeter, gerçekten çalışmak, gerçekleri haber yapmak, üretmek istiyoruz.' diyen tüm gazetecilerimizin bir kez daha yanlarında olduğumuzu yineliyor, basın emekçilerinin her geçen gün çalışma koşullarının ağırlaştığı, buna karşılık ücretlerinin zamanında ödenmediği, mesai haklarının verilmediği, yeri geldiğinde ölümle burun buruna kalarak çalışmak zorunda kaldıkları bir dönemde, her zaman doğruları yazmayı ilke edinmiş, cesur, vefakâr tüm gazetecilerimize, özgür ve tarafsız habercilik koşullarının sağlandığı ve meslek haklarına kavuştukları yarınlar diliyorum." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Özel: Çalışan Gazeteciler Günü'nü 33 tutuklu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER