CHP'li Meclis üyesinden Hüseyin Avni Paşa Köşkü ile ilgili soru önergesi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü ve çevresindeki çalışmalar hakkında Kadir Topbaş'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergede, "Anılan tarihi köşkün içinde bulunduğu arazide çalışma kim tarafından yapılmaktadır? Anılan arazi üzerindeki tarihi ağaçlar kim tarafından kesilmiştir?" gibi sorulara yer verildi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, çıkan yangın sonrası tamamen kül olan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'ne ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın cevaplaması istemiyle sonu önergesi verdi. Önergede, tarihi binadaki yangına dikkat çekilerek, 17-25 Aralık döneminde internetten yayınlanan ve yolsuzluk iddialarının yer aldığı tapelerde Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile iş adamı Mehmet Cengiz arasında geçtiği iddia edilen konuşmalara atıfta bulunuldu.

Söz konusu araziye 10 villa yapılmasına ilişkin konuşmanın içeriği hatırlatılarak, "Yaklaşık 3 bini aşkın ağacın bulunduğu 81 dönümlük orman arazisi Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nun 1974'te aldığı kararla Boğaziçi Doğal ve Tarihi sit alanında yer alıyor. 1. Sınıf koru niteliğindeki arazide yeni yapılaşmanın tamamen yasak olduğu bilinmektedir." denildi.

Söz konusu arazide iş makinelerinin çalıştığına dair haberler çıktığı belirtilen önergede, şu sorular soruldu:

1. Anılan tarihi köşkün içinde bulunduğu arazide çalışma kim tarafından yapılmaktadır?

2. Buna ilişkin izin kim tarafından hangi tarihte verilmiştir? Herhangi bir izin verilmemiş ise izinsiz yapılan çalışma hakkında yapılan idari ve adli işlemler nedir? Sonuçları ve ayrıntısı nedir?

3. Anılan arazi üzerindeki tarihi ağaçlar kim tarafından kesilmiştir?

4. Geçen yıl çıkan yangının nedeni nedir? (Yangın raporunun eklenmesi)

5. Çıkan yangın sonrası yapılan idari ve adli işlemler nedir? Sonuçları ve ayrıntısı nedir?

6. Ekte yer alan ve yazılı yanıtlanması istenilen 15.07.2014 tarih ve CHP Grup-2014–07/038 sayılı yazılı önergemi cevaplandırmayı düşünüyor musunuz?


CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Meclis üyesinden Hüseyin Avni Paşa Köşkü ile... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER