CHP'li Kök: Birileri 1 Kasım seçimlerini iptal ettirme gayreti içinde


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Devrim Kök, birilerinin 1 Kasım'da yapılacak olan seçimi yaptırmama çabası içinde olduklarını söyledi. Ülkenin kritik bir dönemden geçtiğini belirten Devrim Kök, ülkede akan kanın durması için Meclis'in toparlanması ve çalıştırılması gerektiğini kaydetti. 7 Haziran seçimleri sonrası ülkede şehit sayısının 113'e ulaştığını belirten Kök, böylesi hassas bir dönemde herkesin fevri davranışlardan kaçınması gerektiğini ifade etti.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Hakkari Dağlıca'da 4 gün önce şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız'ın cenaze namazı sonrası ülke gündemiyle ilgili açıklama yapan Milletvekili Kök, ülkenin son günlerde kritik süreçten geçtiğini, birilerinin ülkeyi bir Irak ve Suriye'ye dönüştürme girişimlerine asla izin verilmemesi gerektiğini kaydetti. Ülkenin bu noktaya gelmesinde 13 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AK Parti iktidarında insanları ayrıştırma, kin, nefret söylemleri ve ötekileştirmenin etkili olduğunu vurgulayan Kök, gencecik vatan evlatlarının hayatlarının baharında ay yıldızlı Türk bayrağına sarılı tabutlarda gelmesinin kendisinin derinden yaraladığının altını çizdi.

'13 YILDIR ÜLKEYİ YÖNETENLER İKBALLERİ İÇİN; KİN, NEFRET, AYRIŞTIRMA VE ÖTEKİLEŞTİRME DİLİNİ SÜRDÜRÜYOR'

Daha fazla vatan evladının hayatını kaybetmemesi için ülkeyi yönetenlerin acil önlemler alması gerektiğini vurgulayan Kök, "Parlamento acil bir şekilde toplanmalı. Meclis çalıştırılmalı. Maalesef ülkemizde Irak'ta Suriye'de gördüğümüz olaylar son günlerde ülkemizde de görülmeye başlandı. İnsanların şehit haberleriyle yürekleri dağlanırken 13 yıldır ülkeyi yönetenlerin hala koltukta kalma uğruna ikballeri için; kin, nefret, ayrıştırma, karalama ve ötekileştirme dilini sürdürmesi gerçekten üzüntü verici." diye konuştu.

Birilerin ülkede 1 Kasım seçimlerini iptal ettirme çabası içinde olduğunu dile getiren Kök, buna izin verilmemesi gerektiğini ifade etti. Kök, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:"Ülke yanlış yola doğru gidiyor. Siyaset, hiç bir parti geleceği asla bir vatan evladının saçının teli kadar önemi yoktur. Önemli olan ülkenin geleceğidir. Hiç kimsenin egosunun ülkenin geleceğinden önemli değildir. Hiç bir siyasi parti ülkenin geleceğinden daha önemli değildir. Devlet adamları toplayıcı olmalıdır. Üstüne düşeni yapmalıdır. Biz üzerimize düşeni yapma gayreti içindeyiz. Gencecik vatan evlatları hayatını baharında tabutlara giriyor. Ülkeyi yönetenler sorumluluklar düşüyor." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Kök: Birileri 1 Kasım seçimlerini iptal ettirme... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER