CHP'li Kaytan: Ülkemizin ve Yozgatımızın kurtuluşu CHP ile olacak

CHP'li Kaytan: Ülkemizin ve Yozgatımızın kurtuluşu CHP ile olacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili 1. sıra adayı Onur Kaytan, 13 yıllık AK Parti iktidarının yeniden tek başına iktidar olma uğruna ülkeyi çıkmaza ve kaosa sürüklediğini belirterek, ülkenin ve Yozgat'ın tek kurtuluşunun CHP ile olacağını söyledi.

CHP Yozgat Milletvekili adayı Onur Kaytan, ilde esnafları ziyaret ederek 1 Kasım seçimleri için destek olmalarını istedi. Yozgat'ın göç veren iller sıralamasında ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Kaytan, bu durumun Yozgat ekonomisinin çok kötü olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.

Kaytan, sözlerini şöyle sürdürdürdü: "İlimiz konumu itibariyle tarım ve hayvancılığa elverişli bir şehir olmasına rağmen maalesef bir türlü gelişimini sürdürememiştir. Köylerde başlayan göç Yozgatımızla daha da artmıştır. Vatandaşlarımızın refah düzeyi iyi, ekonomik geliri iyi olsa zaten başka illere göçerek geçim derdine düşmezlerdi." dedi.

SON 10 YILDA HER YIL ON BİN KİŞİ YOZGAT'TAN GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALDI

Yozgat'ın geliştiğini iddia eden AK Partililerin ilde her yıl 10 bin kişinin üzerinde vatandaşın geçim sıkıntısı nedeniyle başka illere göç ettiğini görmezden geldiğini vurgulayan CHP Yozgat Milletvekili adayı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yozgatımız 13 yıllık AKP iktidarı döneminde sahipsiz bırakılmıştır. İlimizden her yıl 10 bin kişinin üzerinde vatandaşımız büyük şehirlere göç etmiştir. Refah düzeyi ve ekonomik gelirleri iyi olsaydı binlerce vatandaşımız memleketlerini terk etmek zorunda kalmazlardı. Bugün ülkemizde ekonomik kriz var. Dolar almış başını gitmiş 3 liranın üzerine çıkmıştır. Türk lirası her geçen gün değer kaybederken birilerinin çıkıp her şeyi tozpembe içinde gösterme gayreti bu gerçekleri gizleyemeyecektir. İşçi, memur, emekli esnaf ve çiftçimiz sıkıntı içinde aybaşını getirmekte güçlük çekiyor. Esnafımız, aylık Bağkur prim borçlarını ödeyemediği gibi aylık dükkan kiralarını yatıramaz duruma geldi. Emeklimiz aybaşını getirebilmek için boğazından kısarak geçinmeye çalışıyor."

TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİ SIKINTI İÇİNDE, YARININDAN EDİŞE EDİYOR

Toplumun her kesiminin sıkıntı içinde olduğunu ve vatandaşların yarınından endişe duyduğunu dile getiren Kaytan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün halkımız yarınından endişe ediyor. AKP döneminde insanlarımız şucusun, bucusun diyerek ayrıştırılmış, hak hukuk ayaklar altına alınmış, benden olan ve benden olmayanlar diyerek halkımızı kin ve nefrete doğru sürüklenmiştir. Birilerinin 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarını örtmek uğruna ülkemiz yeniden seçime gidiyor ve üstelik terör örgütü PKK'nın kalleşçe eylemleri yüzünden her gün bir eve şehit ateşi düşmektedir. Halkımız, her şeyin farkında birilerinin kişisel çıkarları uğruna ülkemizin ateşe atılmasına asla izin vermeyecektir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim beyannamesini eleştirenler bugün o beyannameyi kopyalayarak vatandaşımıza yeni proje gibi sunmaya çalışması düştükleri acizlik durumu gösteriyor. Allah izin verir iktidara geldiğimizde taşeron işçilerimiz kadroya bizimle kavuşacak, kısacası toplumun her kesimi huzur ve güven kaybolan istikrara CHP ile kavuşacak."
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Kaytan: Ülkemizin ve Yozgatımızın kurtuluşu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER