CHP'li İrgil, ODTÜ araştırması istedi


CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) için Meclis Araştırma Önergesi verdi. İrgil, gerek bilimsel, gerek idari yapı, gerekse rant hesapları nedeniyle hükümetin ODTÜ'yü hedefe koyduğu iddialarının araştırılmasını istedi.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi olan Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, ODTÜ'de yaşananlara ilişkin Meclis çatısı altında bir komisyon kurulmasını talep etti. "ODTÜ'lü akademisyenler bu girişimler karşısında bir bildiri yayınlayarak, üniversiteye dışarıdan yapılacak müdahalelerin kabul edilemez oluşunu açıkladı. Üniversite özerkliği ve akademik özgürlük çağrısına ben de katılıyorum." diyen Dr. İrgil, önergesinde şunları kaydetti: "ODTÜ, Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri; tarihi, kültürel ve bilimsel nitelikleriyle uluslararası öneme sahip bir eğitim kurumu. Bu nedenle ODTÜ ile ilgili yaşanan olumsuzlukları önemsemek, hükümetin bu önemli eğitim kurumuna yönelik açıklamalarını dikkate almak gerekiyor. ODTÜ'nün idari yapısına, bilimsel çalışmalarına ve yeşil arazilerine göz dikildiğine dair iddiaları bir komisyon kurarak Meclis çatısı altında araştırabiliriz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin töhmet altında bırakılması düşünülemez.

ODTÜ yerleşkesindeki camide namaz kılan öğrencilerle camide IŞİD militanlarının örgütlendiğini söyleyen öğrenciler arasında yaşandığı iddia edilen olaylar sonrasında görevi Haziran 2016'da dolacak olan Rektör Ahmet Acar istifaya davet edildi. Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye'de internet teknolojisini kuran ve kontrolünü sağlayan ODTÜ'den bu kontrolü almak istedi ancak yönetim buna izin vermedi. Rektör Acar, bakanlık tarafından 'imparator' gibi davranmakla suçlandı. Öte yandan ODTÜ'nün kendi eseri ve korumasında olan ve Ankara'da önemli bir konumda bulunan yeşil arazilere de müteahhitlerin göz diktiği iddia edilmekte. Tüm bu nedenlerden dolayı kamuoyunda, hükümetin ODTÜ'yü hedef aldığı algısı oluşmuş durumda."

İlgin, bu bağlamda hükümetin ODTÜ'yü hedefe koyduğu iddialarının Meclis tarafından araştırılmasını istedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li İrgil, ODTÜ araştırması istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER