CHP'li İrgil: Basın özgürlüğünde kara bir gün daha


CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, "Türkiye'de basın özgürlüğü kara bir gün daha yaşamıştır. Bence gazeteler bir günlüğüne kapkara bir sayfayla çıksın." dedi.

Dr. İrgil, önceki gün MİT TIR'ları soruşturması kapsamında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının uluslararası arenada bir utanç kaynağı olacağını belirtti. İrgil, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde, "Gazeteciler siyasal yararı gözeterek gazetecilik yapmazlar, siyasal yararları siyasetçiler düşünür. Gazeteciler doğruların, aklın ve vicdanın peşindedir. Gazetecilerin yüreğinde atan, damarlarında akan budur. Bugün bu akılla, bu vicdanla gazetecilik yapmaya çalışanlar, doğruların cezalandırıldığını ve işlerinin ne kadar zor olduğunu bilerek yaşıyorlar. Ve özgürlüğünü gerçeklere feda edenler tutuklanıyorlar. Can Dündar ve Erdem Gül özgürlüğünü gerçeklere feda etmiştir." ifadelerini kullandı.

"Biliyoruz ki bugün pek çok gazeteci gözdağı, tehdit ve baskı altında mesleklerini hakkıyla yapamıyor. Ve yine biliyoruz ki aslında bugün pek çok gazeteci işini hakkıyla yapamıyor olmanın vicdan muhasebesi içinde." diyen Bursa Milletvekili İrgil, tepkisini şöyle dile getirdi: "Önceki gün Türkiye'de basın özgürlüğünün kalmadığını gördük. Üstelik bunu sadece biz söylemiyoruz; bütün dünya, Türkiye'de basın özgürlüğünün kalmadığını ve bunun bölge için büyük bir tehlike olduğunu dile getiriyor. Basının yaşadığı sansürü diktatörlükle açıklıyor. Basına baskı ve sansür uygulamaları için söylenecek söz kalmadı, bu yaşananlar karşısında vicdan sahibi herkes utanç duymalı." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li İrgil: Basın özgürlüğünde kara bir gün daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER