CHP'li Haktan: Üretim odaklı politika izleyeceğiz


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye milletvekili adayı Galip Kutlu Haktan, gelecek güzel günler için çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacaklarını belirterek, CHP'nin üretim odaklı politika izleyeceğini söyledi.

Haktan, yaptığı açıklamada, Osmaniye'nin bölge için özel bir yere sahip olduğunu ancak yeterli yatırım alamadığını kaydetti. Haktan, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz daha iyi şartlarda okullarına gidebilmeli. Okullarını bitirdikten sonra iş kaygısı yaşamamalı. Atanamayan öğretmenlerimizi sorununu çözeceğiz. Çocuklarımızın yurt sorunu sona erecek. Her yıl 1 milyon kişiye istihdam olanağı sunacağız." dedi.

Aile sigortası uygulaması ile bu ülkede aç ve açıkta hiçbir insanın kalmayacağını bunu devlet politikası haline getireceklerini vurgulayan CHP'li Haktan, "Bu uygulamayla mevcut sosyal yardımların iki katına çıkarılacak. Üreten ve hakça bölüşen bir ekonomik düzen kurulacak." ifadelerini kullandı.

Seçim çalışmaları çerçevesinde CHP programını halka anlatan Haktan, şöyle konuştu: "Faiz lobisinden şikayet eden akp hükümeti evlet, 2004-2014 döneminde 365 milyar dolar faiz ödedi. 2015 yılında faiz ödemesi ise 29,8 milyar dolar olacak. 2015 de dahil edildiğinde 12 yıllık faiz ödemesi 394,8 milyar dolara ulaşacak. Akp'nin faize ödediği para ile 11 GAP bitirebilir, 13 milyar dolar da para kalırdı. Yine bu parayla 91 Atatürk Barajı ve Şanlıurfa Tüneli yapılır, 1 milyar dolar para artardı. 365 milyar dolara 146 tane 3. Boğaz Köprüsü yapılabilirdi. Spor yatırım yapılsaydı 91 kez Dünya Kupası düzenlenebilir ve 1 milyar dolar artardı. Kendi aracını üretmek isteyen sanayicilere ayrılan 146 yıllık AR-GE bütçesine eşit olan bu para ile yerli arabamız üretilirdi. Bu para halka dağıtılabilseydi kişi başına, 10 bin 611 lira 17 kuruş, 4 kişilik aile başına 42 bin 444 lira 66 kuruş para dağıtılacaktı." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Haktan: Üretim odaklı politika izleyeceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER