CHP'li Gök, tahrip edilen ağaçları Meclis gündemine taşıdı


CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ümitköy Meksika Caddesi'nde kaldırım yenileme çalışması sırasında kullanılan kepçelerin 30 yıllık çınar ağaçlarını tahrip ettiğini ve çınar diplerinin betonla kaplandığını belirtti.

Gök, konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması için Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Gök, Bakan Ala'ya şu soruları yöneltti:

"Zaten düzgün olduğu ve eskimediği iddia edilen kaldırım taşları niçin sökülüp yenileri ile değiştirilmektedir?

Bu değişiklik çalışmasının gerekçesi nedir? Semt sakinlerinin bu doğrultuda bir talebi olmuş mudur?

Kaldırım yenilemesi işi bir zorunluluktan kaynaklanmış olsa bile, kepçelerin 30 yıllık çınar ağaçlarının gövdelerine zarar vermeden özenli, koruyucu bir çalışma yapması niçin sağlanmamıştır?

Ağaç diplerine, köklerin kurumasına neden olacak beton atıldığı iddiası doğru mudur? Doğru ise atılan betonun derhal sökülmesi ve sorumluların cezalandırılması için bir işlem başlatmak üzere ilgililere derhal talimat verecek misiniz?

Çınar ağaçlarına künye verilerek korumaya alınması, yararsız ve yanlış kaldırım çalışmalarından geri durularak ağaçların zaman içinde kurumasına neden olacak tüm olumsuz etkilere karşı gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak üzere bir 'izleme kurulu' oluşturmayı düşünüyor musunuz?"

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Gök, tahrip edilen ağaçları Meclis gündemine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER