CHP'li Gök: Silvan'da OHAL mi uygulanıyor?


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 3 Kasım'da ilan edilen sokağa çıkma yasağında 10 günün geride kaldığına dikkat çekerek, "Silvan'da OHAL mi uygulanıyor?" diye sordu.

Levent Gök, yaptığı yazılı değerlendirmede, bölgeden gelen kısıtlı bilgilere göre, telefon ve internet kesintisi, sağlık hizmetlerine ulaşımda ve eğitimde aksaklıklar yaşandığının altını çizdi, kimi mahallelerde temel gıda ihtiyacının karşılanmasında da güçlükler yaşandığını söyledi. Kimi mahallelere elektrik ve su verilemezken, kaymakamlığın evlerin boşaltılıp başka bölgelere geçilmesi çağrısı yaptığına işaret eden Gök, "Gelişmiş bir demokraside, hukukun işlediği bir sistemde 10 günlük sokağa çıkma yasağı kabul edilemez." dedi.

Bu kadar uzun süreli sokağa çıkma yasağı sıkıyönetim ve OHAL dönemlerinde bile olmadığına işaret eden Levent Gök, hükümete "Silvan'da sıkıyönetim ya da OHAL mi uygulanıyor? Böyle bir karar alınmadığına göre, sokağa çıkma yasağının yasal dayanağı nedir?" diye sordu.

"Kuşkusuz devlet güvenlik güçleri aracılığıyla terörle mücadele edecektir." ifadesini kullanan Gök, "Ancak bu mücadelenin bölgede yaşayan sivil halkın gündelik yaşamını, gereksinimlerini karşılamasını engelleyecek boyutlarda olması kabul edilemez." değerlendirmesini yaptı. Gök, sokağa çıkma yasağını koyanlara, Silvan'da neler yaşandığı konusunda kamuoyunu tatmin edici açıklama yapma çağrısında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Gök: Silvan'da OHAL mi uygulanıyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER