CHP'li Erdem: Bu saldırının faili Uzan değil, uzundur


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdem, "Hakan evinin önünde tartaklanmış ve ortaya bizi fevkalade endişelendiren bir durum çıkmıştır. Cem Uzan'ın yapmış olduğu açıklamada fake bir hesaptan tweetler atıldığını öğrendiğimiz halde havuz medyası nedense sürekli Cem Uzan üzerinde konuyu odaklamaya çalışmış. Arkadaşlar bu saldırının faili Uzan değil, uzundur. Bunu söylemek gerekiyor." dedi.

CHP İstanbul milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'a evinin önünde dün gece bir saldırı yapıldığını hatırlatan Erdem, "Hakan evinin önünde tartaklanmış ve ortaya bizi fevkalade endişelendiren bir durum çıkmıştır. Hemen sosyal medyada fake olduğunu bizzat birinci ağızdan öğrendiğimiz, Cem Uzan'ın yapmış olduğu açıklamada fake bir hesaptan tweetler atıldığını öğrendiğimiz halde havuz medyası nedense sürekli Cem Uzan üzerinde konuyu odaklamaya çalışmış. Arkadaşlar bu saldırının faili Uzan değil, uzundur. Bunu söylemek gerekiyor." diye konuştu.

Kısa bir süre önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'buradan rahatlıkla evine gidebiliyorsan eğer bu ülkede basın özgürlüğü vardır' dediğini belirten Erdem, şunları kaydetti: "Bu Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde dahil ifade edilmesi bütün toplum kesimlerini güldürecek bir ifadedir. Bir basın özgürlüğünü basın mensuplarının evlerine gidebilmesi üzerinden okumak ve kodlamak gibi garabat bir durum olamaz. Şimdi evine gidemez oldu insanlar. Davutoğlu'na soruyorum. Sizin basın özgürlüğü kriterlerinize göre basın mensuplarının evine gidebildiği koşullarda basının özgür olduğundan bahsedebiliriz. O halde açık bir şekilde bugün Türkiye'de medyanın özgür olmadığını kabul edecek misiniz? Hani kriteriniz bu ya."

Milliyet ve Hürriyet gazetelerinden olmak üzere bu süreçte 20 gazetecinin işten atıldığını vurgulayan Erdem, şöyle konuştu: "12'si görev başındaki polis tarafından 2'si işinden evine giderken kimliği belirsiz kişiler tarafından olmak üzere 14 gazeteciye saldırı yapıldı bu süreçte. 3 gazeteci görev başında polis tarafından tehdit edildi. Evrensel ve Sol gazeteleri mesaj yoluyla Türk İntikam Tugaylar (TİT) adlı hani eskiden varmış ya 1980 öncesi TİT bu aralar zaten böyle enteresan paramiliter yapılar hortlatılıp hortlatılıp sahaya çıkartılıyor. Osmanlı ocakları, Türk İhtikam tugayları. Bu gazeteler bu yapılar tarafından tehdit edildi. Sözcü gazetesi susturulmak istendiğini duyurdu. 'Cumhuriyet.com tr'ye iki defa üstü kapalı bir biçimde erişim engellendi. Sendika.org, DİHA, Özgür Gündem gibi yazılı ve internet medyaları baskı altında erişim yasağıyla kısıtlandı. Aralarından yabancı uyruklu gazetecilerin de olduğu çok sayıda gazeteci tutuklandı. 21 gazeteci hakkında toplam 157,5 yıl istemli davalar sürmekte. Bir medya grubu polis tarafından basıldı. Hürriyet 2 defa aralarında böyle Kasımpaşa fedaisi rolleriyle hani bir konuşma yapmıştı. Kasımpaşa fedaisi, Karagümrük mafyası rolleri ile Ahmet Hakan'ın evinin önünde beklediğini iddia eden tanıdığını, medya mensuplarının dövülmesi gerektiği söyleyen neidüğü belirsiz bir şahıs tarafından o şahsında içine olduğu yapı tarafından Hürriyet 2 defa basıldı. Burada anayasa resmen ihlal edildi. Sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın seni başkan yaptıracağız dendi. Biz sandığını, milli iradeyi tanımıyoruz dendi. Zaten onun bağlı olduğu Saray'daki zevatta böyle düşündüğü için milli iradenin kararlarına ve kanaatlerine saygı göstermeyen bir yaklaşımla hükümetin kurulmasını engellemişti." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Erdem: Bu saldırının faili Uzan değil, uzundur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER