CHP'li Akkaya: Asgari ücret artınca AKP'li belediyeler işçilerin biletini kesti


CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, asgari ücretin 1.300 liraya yükseltilmesinin ardından AK Partili belediyelerin, işçilerin biletini hemen kestiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM başkanlığına soru önergesi veren Milletvekili Akkaya, asgari ücret artışından dolayı işten çıkartılan; ücretleri düşürülen veya ihalenin iptali gibi yöntemlerle kamuda çalışan taşeron işçilerin haklarının ellerinden alınmasını ve mağdur edilmesinin nedenlerini sordu.

Ayrıca çalışanları koruma görevi olan ve asgari ücret artışını düzenleyen Bakanlık olarak işçi çıkaran, işçi ücretlerini düşüren veya hizmet alımına ilişkin ihaleleri tek taraflı fesheden AK Partili belediyeler hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağının da cevaplandırılmasını istedi.

Milletvekili Akkaya bu çerçevede Bakan Soylu'ya şunları sordu:

"657 Sayılı Kanunun 4. Maddesi (a), (b) ve (c) fıkralarına göre farklı statülerde çalışanların, milletvekilleri ile çalışmakta olan ve kamu kurum ve kuruluşlarından naklen atanan personelin aylıksız izinli oldukları kamu kurumlarında mı yoksa TBMM bünyesindeki işkolunda mı örgütlenme haklarını kullanabilecekler?

Milletvekillerinin dışarıdan ataması yapılan danışman, ilave yardımcı personel ve ikinci danışmanın her birisinin sendikalara üye olma hakkı var mı? Varsa işçi sendikalarına mı yoksa kamu görevlileri sendikalarına mı üye olabilecekler?"

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Akkaya: Asgari ücret artınca AKP'li belediyeler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER