CHP'li Akar: 400 vekil istiyordu, yaklaşık 400 vatandaşımız hayatını kaybetti

CHP'li Akar: 400 vekil istiyordu, yaklaşık 400 vatandaşımız hayatını kaybetti

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran seçimlerinden önce söylediği, "400 vekil verin, bu iş huzur içinde çözülsün." sözlerini hatırlattı. Akar, "7 Haziran seçimlerinden sonra terör saldırıları sonucunda 150 asker ve polislerimizi şehit verdik. Ankara ve Suruç başta olmak üzere meydana gelen terör olaylarında 234 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Yani 384 yaşamdan koptu." dedi.

Akar, partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Akar, toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran seçimlerinden önce söylediği "400 vekil verin, bu iş huzur içinde çözülsün." sözlerine atıfta bulundu ve eleştirilerde bulundu. Akar, şöyle devam etti: "7 Haziran seçimlerinden sonra terör saldırıları sonucunda 150 asker ve polislerimizi şehit verdik. Ankara ve Suruç başta olmak üzere meydana gelen terör olaylarında 234 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Yani 384 yaşamdan koptu. Erdoğan 7 Haziran'dan önce 400 milletvekili istiyordu. Sonra da yerli ve milletvekili istiyordu bizden Cumhurbaşkanı. 7 Haziran'dan sonra 400'e yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Ben de şimdi şöyle söylüyorum: Bize yerli ve milli bir cumhurbaşkanı lazım. Bakın açık ve net söylüyorum. Bize yerli ve milli bir cumhurbaşkanı lazım."

Akar, İçişleri Bakanı Selami Altınok'un Ankara'daki patlamadan sonra 'Güvenlik zaafiyeti var mı?' sorusuna 'Zaafiyet yok' karşılığı vermesine tepki göstererek, şunları kaydetti: "İçişleri Bakanı çıkıp, 'zafiyet yok' diyor. Aslında en büyük zafiyet 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını aklayan, onun aklanması için mücadele eden, valilikten emniyet müdürlüğüne getirilen, şimdi de İçişleri Bakanı olarak ödüllendirilen kişi Türkiye Cumhuriyeti için bir zafiyettir."

Akar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir TV kanalının canlı yayınında "Türkiye'de bulunan canlı bombaların isim listesi elimizde, ancak eylem yapılmadıkça tutuklayamıyoruz." demesine atıfta bulunarak, şunları aktardı: "Canlı bombalar için 'eylem yapmadan tutuklayamayız' diyen bir başbakan önüne gelen öğrenciyi, yazanı çizeni, hak arayanı, tivit atanı makul şüphe diye alabiliyor. Herhalde kendimizi canlı bombalardan korumak için 'Tayyip Erdoğan'a hakaret etti ya da tivit attı' dememiz gerekiyor. 'Canlı bombaların tutuklanması gerekmesi için Tayyip Erdoğan'a tivit atmaları gerekiyor' diye düşünüyorum. Şuana kadar bugüne kadar bu yüzden 236 kişiye soruşturma açılmış. Dünyada en çok halkına, vatandaşına soruşturma açan cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. 105 kişi mahkemeye çıkmış. Onlarcası tutuklandı. Korku imparatorluğu kurulmuş. Bu ülkede insanlarımız korkuyor. Kendisine 'Diktatör müsünüz?' diye sorulabilen maalesef bir cumhurbaşkanı var. 'Diktatör olsam sorabilir miydiniz?' diyor soranlara. Ama, 'bu soru bana neden soruluyor?' diye hiç merak etmiyor. İnsana sürekli 'diktatör müsünüz?' diye sorduklarında bir aynaya bakar. Kendini merak eder ve bu sorunun sorulmasından bile utanması gerektiğini düşünüyorum."

Erdoğan'ın 'Kuzu kuzu gelecekler' sözüne değinen Akar, "Önceki gün diyor ki 'Kaçak saray diyorlar, kuzu kuzu gelecekler.' Erdoğan da anlamış 1 Kasım'da AKP gidecek. Evet, genel başkanımız halkın verdiği yetkiyi almak için alnı dik olarak paşalar gibi gidecek. Sen de genel başkanımızı başbakan yapacak yetkiyi kuzu kuzu vereceksin. Daha da ileri gidiyorum. Kuzu kuzu Yüce Divan'a gideceksin."

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Akar: 400 vekil istiyordu, yaklaşık 400 vatandaşımız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER