CHP'li adaylar, avukatlarla buluştu

CHP'li adaylar, avukatlarla buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayları Endüstri Mühendisi Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer ve Dr Sevgi Özbek, CHP İl Başkanı Erhan Adem ile baro lokalinde avukatlarla buluştu.

Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek adayların baroyu ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti ve görüşlerini dinleyeceklerini belirterek, Gürer'in yazıları ve düşüncelerini yerel basından da izlediğini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer de Baro Başkanı Av Hüseyin Demirbilek ve avukatlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Gürer, yaptığı konuşmada yargının bağımsız olması gerektiğine vurgu yaparak, "Bir yere bağlı yargı, demokrasinin yerleşmesi ve gelişmesinin önündeki engele dönüşür." dedi. Gürer CHP iktidarında yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını esas alınacağını ve köklü bir yargı reformu yapılacağını da belirtti. Gürer yargının siyasallaşmasının toplumun adalet duygusunu rencide edeceğine vurgu yaparak, hukukun tarafsız olmasının öneminin büyük olduğuna değindi. Gürer, "Adalete güvenin yitirilmesi toplumsal dokumuzda büyük tahribat yaratır. Adalet herkese lazımdır ve mutlaka yansız tarafsız adalet olmalıdır, çünkü yansız hukuk demokrasinin varlığının en önemli unsurudur." ifadelerini kullandı.

NİĞDE İLİNİN SORUNLARINI DA ÇÖZÜMÜNÜ DE BİLİYORUM

CHP milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer, Niğde ili ile ilgili kapsamlı açıklamalarda bulundu. "Niğde ilinin sorunlarını da çözümünü de biliyorum." diyen Gürer, Niğde ilinde düne göre avukat eczacı doktor sayısındaki artışa rağmen kültürel değerlerin dünkü kadar korunup sahiplenilmediğine vurgu yaptı ve bu bağlamda Niğde'nin çok zengin tarihi kültürel varlığı olduğuna değindi. Niğde ilinin çevre illere göre geride kaldığını örnekleri ile anlatan Gürer, turizmin de kültüründe Niğde için yeterince öne çıkarılmadığını söyledi.

Gürer, şunları kaydetti: "Kent değerleri ile yükselir değerlerimiz var ama sunumuzu yok. Niğde için olması ve yapılması gerekenler bugüne kadar düşünülse de gerçekleşmedi. Düşünce yapımda ötesi diye bir bakışım yok, herkes ile herkesim ile işbirliği içinde Niğde sorunlarını çözmeye çalışacağım. Siyasetin rant amaçlı değil hizmet amaçlı gerçekleşmesi için uğraş vereceğim. Hangi partili ya da hangi görüşten diye dünde sormadan hizmetler verdim yarında hizmetlerimi sürdüreceğim. Niğde çok değerleri olan ama çok öne çıkarılamayan durumunu dönüştürmemiz gerekiyor. Tarihte iki kez başkent olmuş yerel zenginlikleri her alanda bulunan yemeği folkloru kültürü doğası coğrafyası ile zengin Niğde için işbirliği içinde çalışılması gerekiyor."

NİĞDE ÖZÜNÜ SAHİPLENMELİDİR

Gürer daha sonra Niğde ile ilgili kapsamlı bilgiler verdi: "Niğde yereldeki değerleri ile tekrar atılıma erebilir, turizm, hayvancılık ve tarım Niğde için gelişime açık alanlardır. Niğde ilinde onlarca toprak satıldı. Bu yerlerde tarım bilimsel değil hiç yapılmıyordu şimdi dışarıdan gelip satın alanlar satın aldıkları arazileri verimli kıldılar ve araziler çok değerlendi ne varki o yerlerin sahipleri sattıkları yerleri ne yazık ki yok pahasına verdiler o da yetmedi sattıkları arazide şimdi amele olarak çalışmak zorunda kaldılar. Bilimsel tarım eğer Niğde'de gelişse idi o arazi hemşerimizde kalacak ve o sayede geçimini daha iyi koşullarda yapacaktır.

Niğde'de artık manda yok ama bizim çocukluğumuzdamanda kaymağı sabah erkenden satışa sunulurdu o da şimdi başka kentlerden bize geliyor. Yerli ürünlere yerli üretim korunmadı el sanatları meslekler yok oldu yetmedi Niğde ile ilgili türkülerimiz var onu dahi bilen sınırlı kişi var. Açıkcası Niğde özünü yani tarihsel kültürel yerel değerlerini sahiplenmelidir. Aydınlarımıza bu anlamda çok önemli sorumluluk düşüyor."

CHP milletvekili adayı Dr Sevgi Özbek de yaptığı konuşmada yargının önemine değindi. Özbek ülkedeki genel durumu özetleyerek avukatlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li adaylar, avukatlarla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER