CHP İzmir'de delege seçimleri yapılıyor


CHP'de, kongre takviminin netleşmesinden sonra delege seçimlerine geçildi. İzmir'de kayıtlı 136 bin 969 üye, delegeleri belirlemek için sandık başına gitmeye başladı. Seçimler, 15 Ağustos-6 Eylül 2015 arasında yapılacak. Bugün Buca, Bornova, Konak ve Karabağlar ilçelerinin bazı mahallelerinde oy verme işlemi başladı.

Alsancak Mahallesi'nde ilk oyu, CHP Konak ilçe Başkanı Mehmet Şakir Başak kullandı. Sekiz parti kongre listesinin seçileceği seçimde, eski Milletvekili Alaattin Yüksel de bulunuyor.

SEÇİM YAPILAN İLÇELER VE MAHALLELERİ

Buca: Kozağaç ,Ufuk, Çamlıkule, Hürriyet, İnkılap
Bornava: Erzene, Barbaros, Çınar, Karacaoğlan, Koşukavak, Yıldırım Beyazıt, Zafer
Karabağlar: Abdi İpekçi, Gazi, Salih Omurtak
Konak: Akarcalı, Akın Simav, Akıncı, Alireis, Alsancak, Altay, Altınordu, Atilla, Aziziye, Ballıkuyu, Barbaros, Boğaziçi, Bozkurt, Cengiz Topel, Çahabey, Çankaya, Dolaplıkuyu, Duatepe, Emirsultan, Etiler, Faikpaşa, Fatih, Ferahlı, Fevzipaşa, Güneş, Güneşli, Güney, Güngör, Güzelyurt, Halkapınar, Hilal, Hurşudiye, İsmetkaptan, Kahramanmescit, Kestelli, Konak, Kosova, Kubilay, Kurtuluş, Levent, Mirali, Namık Kemal, Odunkapı, Oğuzlar, Pazaryeri, Sakarya, Süvari, Tan, Türkyılmaz, Uğur, Vezirağa, Yeni, Yenidoğan, Yenigün, Yenişehir, Yeşildere, Yeşiltepe, Yıldız, Zafertepe, Zeytinlik.

BAŞKAN KOCAOĞLU OYUNU ERZENE'DE KULLANDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP delege seçimlerinde oyunu Erzene Mahallesi'nde kullandı. Mahallede iki liste yarışırken Kocaoğlu, ikisihde de ilk sırada yer alıyor. Sandık başında partililerle söyleşen Başkan Kocaoğlu, uzun bir kuyrukta bekledi. Kocaoğlu, "Bugün itibariyle CHP'de mahalle seçimleri başladı. Ben de Erzene Mahallesi delegesiyim. Oyumu kullanmaya geldim. Kongre sürecinin partimize, Bornova'ya, İzmir'e, sonra da ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Partililere tek liste mesajı veren Kocaoğlu, "Türkiye sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Dün de dört tane şehidimiz vardı. Bir kaos ortamındayız. Ülke son dönemde hiç yaşanmadığı kadar sıkıntı yaşıyor. 2 milyondan fazla Suriyeli var. Bölge politikasında sıkıntılar var. Ben bu süreçte tüm CHP'lilere, özellikle İzmir'deki hemşehrilerime sesleniyorum. Bu bir yarıştır ama mahallelerde birlik beraberlik içerisinde, mümkünse tek listeyle gidilmelidir. Partide delege olacak arkadaşlar belli, ön seçim delegesi olacak arkadaşlar belli. Eğer üç kişi, beş kişi fedakârlık yapması gerekiyorsa başta ben olmak üzere seve seve yaparız. Tek listeyle gidilmesi partimizin birlik beraberlik içerisinde olmasında, partimizin güçlenerek çıkmasında hem ilimiz hem partimiz için en hayırlısıdır." diye konuştu.

Çankaya Mahallesi'nde de delegeler, muhtarlıkta oy kullanmaya başladı. Tek listeyle seçime gidilen mahallede muhtarlığı ziyaret eden CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, "Bugün 15 Ağustos. Bizim normal prosedürümüze göre başlaması gereken delege seçimleri bugün başladı. Arkadaşlarımızı ziyarete geldik. Çankaya Mahallesi'nde sandık başındayız. Kazasız, dertsiz bir seçim geçireceğimize inanıyorum. Sandık başında özveriyle çalıştıklarına inanıyorum. Delegelerimiz sandıklara rağbet edeceği için ümitle bekliyorum. Bu mahalle delege seçimleri her şeyden önemlidir. Herkesin özen ve önem göstereceğine de inanıyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP İzmir'de delege seçimleri yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER