CHP-İyi Parti görüşmesi: Ankara ve Mersin'de 'ittifak için anlaşıldı' iddiası

Siyasette ittifaklar yerel seçimler öncesi yine sıcak gündem maddesi haline geldi. Mart 2019 yerel seçimlerine az bir süre kala Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti, Ankara ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri için ortak aday çıkartma konusunda anlaştığı ortaya çıktı.

SHABER3.COM

CNN Türk’ün haberine göre, iki parti Ankara’da Mansur Yavaş’ı, Mersin’de ise mevcut MHP’li Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı aday gösterecekleri konuşuluyor.
 
CHP’nin yerel seçimler bölgesel ittifaklar yapacağı ve bu kapsamda İYİ Parti’yle görüştüğü öğrenildi. CHP adına görüşmeleri Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İYİ Parti adına da Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın yürüttüğü konuşuluyor. Ankara’da daha önceki yerel seçimde CHP’nin adayı Mansur Yavaş, Mersin’de mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın iki partinin adayı olabileceği belirtiliyor.

AKŞENER; RESMİ GÖRÜŞME YOK, İŞ BİRLİĞİ, GÜÇ BİRLİĞİ ALANLARI VAR

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, haberler üzerine ittifak konusunda an itibariyle resmi bir görüşmelerinin olmadığını söyledi. Kapıyı açık bırakan Akşener, yerel seçimlerdeki ittifak konusunda an itibariyle resmi görüşmelerinin olmadığını belirterek şu cümleleri sarf etti: “Burada bahsedilen Saadet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’dir, Yani İttifak zaten olmuyor da iş birliği, güç birliği diyebileceğimiz bir alan. Henüz resmi veya gayri resmi benim herhangi bir görüşmem yok ama aşağıda öyledir sistem. Herkes birbiriyle görüşür  o orada var onu zaten kimse engelleyemez bakacağız, göreceğiz çok bir şey söyleme imkanımız yok”
<< Önceki Haber CHP-İyi Parti görüşmesi: Ankara ve Mersin'de 'ittifak... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER