CHP İl Başkanı: Cumhurbaşkanı'nı eleştiren herkes yargı eliyle bertaraf ediliyor


CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, AK Parti il yönetiminin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmalarına tepki gösterdi. Hu¨ku¨meti ve Cumhurbas¸kanı'nı eles¸tiren herkesin yargı eliyle bertaraf edilmeye c¸alıs¸ıldıgˆını belirten Biçki, "Hapis cezası ve mu¨ebbetler ile sindirilmeye c¸alıs¸ıldıgˆı sadece bizlerin degˆil tu¨m du¨nyanın dikkatini c¸ekmektedir." dedi.

Washington merkezli sivil toplum kurulus¸u Freedom House'un senelik Du¨nya O¨zgu¨rlu¨k Raporu'nu yayınladığını hatırlatan CHP Balıkesir İl Başkanı Biçki, 195 u¨lkenin degˆerlendirildigˆi raporda 86 u¨lkenin o¨zgu¨r, 59 u¨lkenin kısmen o¨zgu¨r ve 50 u¨lkenin ise o¨zgu¨r degˆil olarak tanımlandığını söyledi. Rapora go¨re Türkiye'nin kısmen o¨zgu¨r u¨lkeler arasında yer aldığını ifade eden Biçki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gec¸en yıla go¨re sıralamada gerileyerek 'o¨zgu¨r degˆil' sıfatına bir adım daha yaklas¸mıs¸tır. Bu gerilemenin sebebi ise muhalefetin sert hukuk yo¨ntemleri ile bastırıldıgˆı ve acımasız hukuk uygulamalarının artması olarak degˆerlendirilmis¸tir. Mevcut hu¨ku¨meti ve Cumhurbas¸kanı'nı eles¸tiren, muhalefet eden, farklı du¨s¸u¨nceleri dile getiren herkesin ve herkesimin, genc¸ yas¸lı, o¨gˆrenci emekc¸i, kadın erkek ayrılmadan yargı eli ile bertaraf edilmeye c¸alıs¸ıldıgˆı, hapis cezası ve mu¨ebbetler ile sindirilmeye c¸alıs¸ıldıgˆı sadece bizlerin degˆil tu¨m du¨nyanın dikkatini c¸ekmektedir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ac¸ılan davaların bunun en net go¨stergesi olduğuna dikkat çeken Biçki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef ilimizde, siyasi ikbal pes¸inde olan, kraldan c¸ok kralcı olan saygıdegˆer hems¸ehrilerimiz genel bas¸kanımız hakkında suc¸ duyurusunda bulunarak akıllarınca durumdan vazife c¸ıkartmıs¸lardır. Toplumsal muhalefeti sindirme yoluna bas¸aramayacaklarını bile bile bir kez daha bas¸vurmus¸lardır. Yaptıkları ac¸ıklamada diktato¨r tanımlaması ic¸in 'Ülkedeki ekonomik ve askeri gu¨cu¨ kontrol eden s¸ahısların veya gurupların, halk u¨zerinde baskı kurarak, s¸iddet uygulayarak kontrolu¨ ellerinde tuttukları rejimler ic¸in kullanılan diktato¨r nitelendirmesinde bulunması' diyerek s¸u anda yas¸adıgˆımız durumla ne kadar c¸ok o¨rtu¨s¸tu¨gˆu¨nu¨ ve Genel Bas¸kanımızın ac¸ıklamasının gerc¸egˆi yansıttıgˆını da dolaylı olarak onaylamıs¸ ve itiraf etmis¸ olmaktadırlar. Yaptıkları ac¸ıklamalarda, 'Bu ifade sadece sayın cumhurbas¸kanımıza degˆil verdikleri oylar ile onu bu makama layık go¨ren milyonlarca vatandas¸a yapılan hakarettir.' demişlerdir. Gelecek kaygılısı kes¸ke bu du¨s¸u¨ncelerini Cumhurbas¸kanı bebek katili tero¨rist bas¸ına 'sayın', s¸ehitlerimize 'kelle', vatandas¸ımıza 'ananı da al git, artislik yapma'. 'Niye kac¸ıyorsun I·srail do¨lu¨', 'Gaavur I·zmir' derken açıklayabilseydi. AKP İl Başkanı keşke Cumhurbaşkanı, kendilerinin de varlık sebebi olan Tu¨rkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve kurtarıcısı bu¨yu¨k önder M.Kemal Atatu¨rk ve I·smet I·no¨nu¨'ye 'iki ayyas¸' dediğinde suç duyurusnda bulunabilseydi. O zaman belki samimiyetine inanabilirdik." CİHAN
<< Önceki Haber CHP İl Başkanı: Cumhurbaşkanı'nı eleştiren herkes... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER