CHP Genel Başkanı: Davutoğlu saray, Kılıçdaroğlu halk için çalışır


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır." dedi. Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında İzmir'in Kemlpaşa ilçesinde miting düzenledi. Bu seçimin diğerlerine benzemediğini söyleyerek, "Sizinle beraber olmak benim için onur, benim için gurur meselesi. 1 Kasım'da sandığa giderken düşüneceğiz. Bu seçim, diğer seçimlere benzemiyor. Neden bizim çiftçimize, dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar? Diyebilirler ki bizde petrol yok. E ama öbür ülkelerin çoğunda da petrol yok. Niye bizim çiftçimize dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar? Ben 1 lira 80 kuruştan mazotu vereceğim diyorum, koro halinde itiraz ediyorlar ama hiç meraklanmayın. Bana yetki verin, mazotu 1 lira 80 kuruştan çiftçimize vereceğim. Emekliye Kurban ve Ramazan bayramında birer maaş ikramiye vereceğim, koro halinde itiraz ediyorlar. 'Kaynağı nereden bulacaksın?' diyorlar. Hiç meraklanmayın, hepsinin kuruşu kuruşuna hesabı yapılmıştır. Yetki verin, göreceksiniz hepsini uygulamaya koyacağım. Neden biliyor musunuz? Benim köşeyi dönme gibi bir hastalığım yok çok şükür. Bugün cuma. Benim kul hakkı yeme gibi bir geleneğim de yok, bir inancım da yok. Allah nasip etmesin. Bunları yapacağım." dedi.

'BU ÜLKEDE ADALETİ SAĞLAYACAĞIM'

7 Haziran'dan önce de Kemalpaşa'ya geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "O zaman demiştim ki bu güzel ülkede 17 milyon fakirimiz var. Yeni rakamlar açıklandı, 17 milyon değil, 22 milyon fakir var ve o ailelerde yüzlerce çocuk, yatağa aç giriyor. Sevgili anneler, umudum sizde. Gelin, bu tabloyu değiştirelim. Eğer bir evde bir çocuk yatağa aç giriyorsa o annenin derdini ölçemezsiniz. O anne, o gece rahat uyumaz. Ben size söz veriyorum, hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Bu söylediğim ailelerin aylık geliri, 300 lira ve altında. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, bunun sözünü veriyorum. Asgari ücreti net bin 500 yapacağım dedim. Beni şikayet ettiler. Çatlasalar da patlasalar da asgari ücreti net bin 500 yapacağım. Esnafa sahip çıkacağım, sanayiciye sahip çıkacağım, köylüye sahip çıkacağım, emekliye sahip çıkacağım. Bu ülkede adaleti sağlayacağım. Refahı ve huzuru bu ülkeye getireceğim. Bir ülkede refah yoksa ve huzur yoksa hiçbir şey olmaz. Bunu yapacağım." diye konuştu.

'BEN YETKİYİ SARAYDAN DEĞİL, SİZDEN ALMAK İSTİYORUM'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Kimin elinde bir terazi var ki, kime öyle bir yetki verildi ki bu az Müslüman, bu fazla Müslüman diye ayrım yapsın? Kimin öyle yetkisi var? Eğer birisi gelir, din üzerinden siyaset yapıyorsa bilin ki o, dinimize en büyük zararı veriyor. Bilin ki o en büyük sahtekardır. Herkesin inancına saygılıyız, herkesin kimliğine saygılıyız. Siyasetin konusu bunlar değil. Siyasetin konusu, çiftçi ektiği ürünün karşılığını alıyor mu almıyor mu? Alıyorsa mesele yok. İşsizlik önlendi mi önlenmedi mi? Önlenmediyse sorun var demektir. Türkiye bütün komşularıyla barış içinde yaşasın, niye kavga ediyorsun? Suriye'yle, Irak'la, Mısır'la, Libya'yla niye kavga ediyorsun? Şimdi öyle bir hale geldi ki mal satacak ülke yok. İhracatımız düşüyor sürekli. Bunları düzelteceğiz. Ben yetkiyi saraydan değil, sizden almak istiyorum."

Türkiye'nin bir ateş çemberinden geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Cumhuriyet tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyoruz. Türkiye'yi kimin yönettiği belli değil. Düne kadar gittiler, masaya oturdular, 'Biz çözüm üreteceğiz.' dediler. Sonra kalktı dediler, 'PKK bizi kandırdı.' Siz çocuk musunuz ya? Siz devlet yönetiyorsunuz. PKK sizi kandırıyorsa siz nasıl bir ülkeyi yöneteceksiniz? Gelin bölünmeyelim, bu güzel ülkeye refahı ve huzuru getirelim. Hiçbir vatandaşı ayırmayacağım, sözüm söz. Yeter artık bıktık. Kavgadan bıktık, gerilimden bıktık. Devlet kinle yönetilmez. Devlet öfkeyle yönetilmez. Devlet kanla, gözyaşıyla yönetilmez. Devlet akılla, irfanla yönetilir. Devlet sağduyuyla yönetilir. Siz kini, nefreti devletin içine koyarsanız vatandaş bölünür, ayrışır. Bakın ne hale geldik. Yazık günah değil mi bu memlekete? Bu ülkeye huzuru ve barışı getirmeye kararlıyım. Bu memleketin sahibi var, o da sizlersiniz, hortumcular değil. Sizinle bir sırrımı paylaşayım. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır."

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından seçim otobüsünün üzerinden vatandaşlara karanfil attı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı: Davutoğlu saray, Kılıçdaroğlu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER