CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu: Seçim güvenliği tehlikede


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1 Kasım'da yapılacak erken seçimle ilgili parti içi eğitim çalışmalarına Antalya'dan başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Seyhan Erdoğdu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun baş danışmanı Erdal Aksünger partinin Antalya il başkanlığında yaptıkları çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğdu, son olaylarla birlikte seçim güvenliğinin tehlikeye girdiğini ifade etti. 7 Haziran seçimleri öncesi sık sık seçimin bu konuya dikkat çektiklerini hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, 1 Kasım seçimlerinin de güvenli bir ortamda gerçekleşmeyeceğine işaret etti. Seçim güvenliğinin sadece seçim günü sandığın başından ibaret olmadığına vurgu yapan Seyhan Erdoğdu, "Eğer bu ülkede medyaya yapılan saldırılarda birisi çıkıp bağırabiliyorsa, '1 Kasım'da sandıktan çıkmasan da seni başkan yaptıracağız' diye, bu kişi bir siyasi partinin temsilcisi konumundaysa, eğer seçimden önce biri çıkıp, '400 milletvekili olsaydı kaos olmazdı' diye bir tehdit unsuru vatandaşın önüne koyabiliyorsa, seçimlerden önce tüm ülkede saldırı şiddet ortamı gelişmişse, seçimlerden önce medya üzerinde baskılar varsa, seçimlerden önce şehit yakınlarına dahi 'karaktersiz' diyebilecek bir yıldırma ortamı yaratılmışsa; seçim güvenliği zaten tehlikeye girmiş demektir." ifadelerini kullandı.

7 Haziran seçimlerinde yaşananlara değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Erdoğdu, Cumhurbaşkanı'nın siyasi partinin temsilcisi gibi il il dolaşarak bir partiye oy ve milletvekili istediğini, bu şekilde özgür, eşit ve adil seçimin olamayacağının altını çizdi. 7 Haziran seçimlerinde kamu görevlilerinin de siyasi parti temsilcisi gibi çalıştırıldığını anlatan Erdoğdu, kamusal kaynakların bir partinin siyasi çalışmalarında kullanıldığını söyledi. Erdoğdu, bu siyasi partinin ise Erdoğan'ın AK Parti'si olduğunu vurguladı.

"7 Haziran öncesi eşit ve özgür olmayan seçim ortamının yine aynı şekilde bir de PKK terörünün yarattığı şiddet ortamının eklenerek gelmiş olması insanlarda seçim güvenliği konusunda sorular yaratıyor." diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Bu ortamı yaratanların ise bizzat bu iktidardır. Seçim hükümeti yansız, bağımsız olması gerekirken bir gün önce AKP ile ilişkisi kestirilen sözde bağımsız bakanlardan oluşan bir AKP hükümetiyse özgür olmayan seçim ortamının aynı şekilde üstüne bir de PKK terörü eklenince insanlarda seçim güvenliği konusunda sorular yaratıyor." şeklinde konuştu.

Terör olaylarının tırmandığı bölgelerde uygulanmaya başlayan bölgesel sıkıyönetimlere de işaret eden Erdoğdu, "Can ve mal güvenliği olmayan insanların içerisinde sadece güvenlik güçlerimiz değil, doktor, hemşire, öğretmen orada yaşayan vatandaşlarımız var. Böyle bir şiddet ortamı bütün bir il ve ilçe halkını can ve mal güvenliğinden yoksun bırakıyor. Öyle olduğu zamanda bu korku ve yıldırma ortamında seçimlerde sandığa gitmeme gibi bir ihtimal belirebilir." ifadelerini kullandı.

AKSÜNGER'DEN SELAMİ ALTINOK'A ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun baş danışmanı Erdal Aksünger ise seçim hükümetinin İçişleri Bakanı Selami Altınok'a eleştirilerde bulundu. Altınok'un Cizre konusunda yaptığı açıklamalara işaret eden Aksünger, bölgeye gidilmemesinin bir itiraf olduğunu. 'devleti yönetemem' anlamına geldiğini kaydetti.

Aksünger, "Ne yapacaksın oradaki insanları içeride tutup açlıktan mı öldüreceksin? Oradaki insanların hepsi senin insanın değil mi, öğretmen yok mu, kamu görevlisi yok mu? Türk, Kürt ne fark eder halkın yok mu senin orada? Bu memleketi bu hale getiren sensin. 7 Haziran seçimleri öncesinde niye yoktu bunlar diye sormaz mı insanlar? Soruyor." dedi.

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen de seçim çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu: Seçim güvenliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER