CHP'de 16 milletvekilinden Kılıçdaroğlu'na destek bildirisi yayınladı


Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Akdeniz Bölgesi'nin 16 milletvekili olağanüstü kongreye karşı bildiri yayınladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını ifade eden milletvekilleri, iki ay içinde yapılması planlanan olağan kurultay varken olağanüstü kurultay talebinde bulunmanın partiye ve ülkeye yarar sağlamayacağını savundu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile Hüseyin Çamak'ın da aralarında bulunduğu Akdeniz Bölgesi'nin 16 milletvekili yazılı bir açıklama yaptı.
1 Kasım genel seçimlerinin ardından Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisi'ne olan ihtiyacının daha da arttığı vurgulanan açıklamada, AK Parti'nin halkın işsizlik, yoksulluk ve adalet gibi temel sorunlarını unutturmaya çalıştığı, seçim vaatlerini gerçekleştirmek yerine halkı hiç ilgilendirmeyen Başkanlık Sistemi'ni dayattığı vurgulandı.
Önümüzdeki zorlu dönemde güçlü bir CHP'nin olmasının halkın umutlarını diri tutarak kararlı bir şekilde mücadele etmesini sağlayacağı ifade edilen açıklamada, CHP'nin güçlenmesinin yolunun ise sosyal demokrasinin ruhuna uygun olarak kongre ve kurultaylardan geçtiği kaydedildi.

Seçimlerinin sonuçlarını değerlendirmek, geleceğe yönelik politikalar geliştirmek ve kadrolarını yenilemek üzere partilerinin 35. Olağan Kurultay takviminin işlediği belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Olağan kurultayımızın iki ay içinde yapılması planlanmışken bu günlerde olağanüstü kurultay talebinde bulunmanın partimize ve ülkemize bir yarar sağlamayacağı kanısındayız. Bu bağlamda biz aşağıda isimleri bulunan Akdeniz Bölgesi Milletvekilleri Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğumuzu partili yoldaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Bildiriye imza atan milletvekilleri şöyle:
Adana Milletvekilleri:
Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş
Aydın Uslupehlivan. Antalya Milletvekilleri: Niyazi Nefi Kara
Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın, Devrim Gök.
Burdur Milletvekili: Mehmet Göker. Hatay Milletvekilleri:
Hilmi Yarayıcı, Mevlüt Dudu, Serkan Topal, Birol Ertem
Isparta Milletvekili: İrfan Bakır. Mersin Milletvekilleri: Hüseyin Çamak, Aytuğ Atıcı
destek-bildirisi-yayinladi-1933877.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber CHP'de 16 milletvekilinden Kılıçdaroğlu'na destek bildirisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER